Thai-lax med ris och citronsallad

God kväll i stugorna.

Nu har vi precis landat i tvsofforna efter maten och har dukat fram lite lördagsgodis framför tv:n  till ” vem vill bli miljonär”. Och kvällens middag blev lax med thailändska smaker – lättlagat och sååå gott blev det. Ni vet att ni kan söka på gamla recept här till höger om bloggen, antingen i sökrutan eller bland kategorerina. Det finns ett arkiv på nästan 1000 olika recept nu här på bloggen 😀

Skippa riset så har du en LCHF-rätt

Det här behöver du till 4 portioner :
Jasminris
4 laxbitar
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk rödcurry pasta
salt och peppar

Serveras med en sallad + pressad citron över

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, rödcurry pastan med salt och peppar.
Bred ut över laxen och ställ in i mitten av ugnen. Under tiden gör du salladen , pressa över lite citron över. Koka riset enligt anvisningar på paketet. Om du vill skapa ristorn så är ett klibbigt ris som jasminris att föredra, jag brukar ha ett mindre glas som jag fyller med riset och sedan knackar ut på tallriken ( brukar bli särskilt uppskattat av barnen kring bordet ) När laxen är klar ( cirka 30 minuter ) så är den färdig att serveras.

Gott gott och riktigt enkelt.

Smaklig måltid.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Kanon med recept av denna sorten, snabbt och enkelt och framför allt en underbar smak av Thailand:)

Louise
11 år sedan

Hej!

Denna rätt var väldigt god men jag kommer inte ihåg om jag använde matlagningsgrädde eller vispgrädde?

Kram Louise

jennysmatblogg
Reply to  Louise
11 år sedan

Jag använder alltid vispgrädde 🙂

linus
10 år sedan

går de att använda matlagningsgrädde också ?

jennysmatblogg
Reply to  linus
10 år sedan

Absolut- använd vilken grädde du gillar bäst.

Nästa inlägg

Lördagsfika

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x