Ännu mer biskvier

Nu har vi ätit en tidig middag och  barnen fick välja ……. det blev tacos 🙂 Inte helt oväntat kanske… Men gott med mycket grönsaker till! Och sen efter middagen så hade alla bråttom iväg- Thelma har blivit skjutsad till stallet, Jacob på väg till fotbollen så jag och Fanny tänkte ta fram lite fika och sedan åka till lilla köpcenter en sväng- jag såg på lunchen att det var rea i flera butiker.

De sista blåbärsbiskvierna

Recept på citronbiskvier hittar du om du klickar HÄR
Recept på biskvier ”orginal ” hittar du om du klickar HÄR
Recept på  mintbiskvier hittar du om du klickar HÄR
Och receptet på nutellabiskvier hittar du HÄR

Har du provbakat någon av de olika biskvierna än?

 

0
Prenumerera
Notis om
18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
7 år sedan

Mmm vilka smarriga kakor. Vad är det för ett litet köpcenter:)
Ska till Växjö på fredag för shopping. Jisses vad barnen växer, allt är ju för smått!!

Ha en trevlig kväll
/Lena

jennysmatblogg
Reply to  Lena
7 år sedan

Ja, så litet är ddet väl inte egentligen.
Grand Samarkand 🙂 Heter det.

johanna
7 år sedan

Alla dina biskvier ser så sjukt goda ut! Kan man göra biskvier utan mandelmassa?

7 år sedan

Jag har bakat nutellabiskvierna, det räcker med ett ord…FANTASTISKA! Bjöd på dom på ett kalas, gästerna slogs om de sista! 🙂

Karin
7 år sedan

Hejhej!
Själv älskar jag päronbiskvier….åh, vattnas i munnen nu 🙂 En fråga kan man frysa biskvier?

Tack för en toppenbra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Karin
7 år sedan

Japp, går alldeles utmärkt att frysa 🙂

Maria
7 år sedan

Jag har provat dina citronbiskvier, och de är underbart goda! 🙂
Har funderat ett par dagar på att antingen göra en ny sats sådana, eller testa något nytt. Blåbärsbeskvierna, har jag missat det receptet?

Gunilla Lundin
7 år sedan

Å vad gott med biskvier. Men var finns receptet på dom med blåbär. ÄLSKAR blåbär 🙂
Fin skjorta =)
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Gunilla Lundin
7 år sedan

Hej Gunilla.
Blåbärsbiskvierna blev tillslut jättegoda.
Men jag fick göra om dem så många ggr, att jag inte tycker att receptet är självklart.
Ska därför pröva fram ett nytt- återkommer om det när jag prövat:-)
Kram

SofiaH
7 år sedan

jag har gjort citronbiskvierna och jag älskar dem! Har blivit min nya favvo kaka 🙂

Cicci
7 år sedan

Dom här måste ni pröva!

Dajmbiskvier
20 st

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

jennysmatblogg
Reply to  Cicci
7 år sedan

Tack! Om jag ska – de låter fantastiska 😀

emmispemmis
7 år sedan

Hej Jenny! Jag hittade din blogg av en ren slump när jag var inne på Gekåsblogg. Måste säga att du har ett underbart hem med otroligt fin inredning. Har även provat många av dina recept. Blir väldigt nöjd varenda gång. Så nu tänkte jag prova att göra nån av alla dessa biskvier;). Älskar även din glaskupa på fat som du har här på bilden:). Vart har du köpt den?

Mvh Emma

jennysmatblogg
Reply to  emmispemmis
7 år sedan

Vad roligt att höra 🙂
Glad jag blir! Fatet och kupan kommer från blomsterlandet 🙂
Tror att det finns kvar.

Jessica i Göteborg
7 år sedan

Hej Jenny!

Gjorde mintbiskvierna för ett tag sedan när det var min tur att duka upp frukost på mitt jobb. De blev ordentligt omtyckta! Ska precis sätta igång och göra min andra omgång av dessa godingar!

Tack för en inspirerande blogg!

Jessica

jennysmatblogg
Reply to  Jessica i Göteborg
7 år sedan

Å vad roligt att höra <3

Kram

Camilla
6 år sedan

Kan man göra biskvier på något nöt- och mandelfritt? Tål inte det.

Jennie
6 år sedan

Hej!
Det kan du. Har ett recept på mandelfri mandelmassa om du vill? Smaka som vanlig mandelmassa nästan. Fast skiljer inte så mkt. Min moder tål inte mandel. Så har testat.

Nästa inlägg

Glass med kola & chokladkräm

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x