Pepprig fläskfile med goda tillbehör

 Är ni inne här på bloggen för att leta tips på helgmat- då kan ni sluta leta. Vet ni hur gott det är med råstekt potatis, fläskfile  och den krämigaste fetaostsåsen ? Hur-gott-som-helst. Och detta har blivit en helgfavvo här hemma – funderar på att vi ska laga detta när till middag ikväll.

Laga bästa fläskfilen

När köttet uppnått 68- 70 grader ta ut och låt vila inlindat i grillfolie, skär sedan upp och servera tillsammans med potatisen.

Detta behöver du :
fläskfile
smör
salt & peppar

Råstekt potatis : 
Fast potatis
rapsolja
1/2 riven vitlöksklyfta
salt & peppar
Provencale-krydda (knorr )

Fetaostsås för recept klicka här

Gör så här:
Ställ ugnen på 120 grader ( vanlig ugn )
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilen runtomkring på hög värme.  När den fått fin färg lägger du den i en ugnssäker form, häll över ev steksky över och ställ in i mitten av ugnen med termometer. S

kala och skiva potatisen i skivor, hetta upp en stekpanna , gärna djup med lock på , tillsammans med rapsolja efter behov. Stek på svag värme ,riv över en halv vitlök , krydda,  salta , peppra och stek tills potatisen är mjuk. Vänd ner ett par nävar med ruccola, gott och blir en vacker färgklickpå tallriken.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Köttfärslimpa fylld med mozzarellaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x