Köttfärslimpa fylld med mozzarellaost

Vardagmat när den är som bäst.
 Köttfärslimpa med god mozzarellaost

 

 kött (2)

Det här behöver du :
600 gram blandfärs
1/2 riven gul lök
1 /2 dl grädde
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk kalvfond ( koncentrerad )
salt och peppar

2- 3 bollar mozzarella

Såsen :

Ev. steksky från köttfärslimpna
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk
soya
salt och peppar
(valfritt)  1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör

Servera med kokt potatis, inlagdgruka och lingon.

Gör så här :

Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg i ströbrödet i grädden, låt detta dra sig en stund. Rör ihop alla andra ingredienser till köttfärslimpan under tiden, och till sist vänder du ner grädd- / ströbrödsblandningen. Rör ihop allt.
Forma färsen till en stubbe och gör en urgröpning i mitten och lägg i mozzarellaosten.  Rulla ihop och forma till en limpa, lägg sedan i smord form och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttfärslimpan är klar.  Under tiden gör du såsen.  Ta tillvara på stekskyn om det blir någon och häll det i en  stekpannan  med vattnet, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Klart att serveras med kokt potatise och brunsås


2

2 responses to “Köttfärslimpa fylld med mozzarellaost

  1. Viola skriver:

    inte tokigt alls, måste prövas 🙂 Köpte förresten de där chipsen från Willy´s, galet goda! De får man hålla sig ifrån tror jag

  2. Helena skriver:

    Mums vad gott att lyxa till köttfärlimpan med mozzarella!:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *