Godaste äggsåsen till fisk

En sås som passar till torsk, lax eller rödspätta.
Godaste äggsåsen jag provat.

IMG_7926

Till äggsåsen:
4 hårdkokta ägg
25 gram smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 finhackade charlottenlök
4 dl grädd/ mjölk ( 50 / 50 )
salt & peppar

Gör såsen så här:
Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade scharlottenlöken glansig. Pudra över vetemjölet och rör om, så det inte klumpar sig.
Vänd ner grädden och låt sjuda upp, hacka ner äggen och sänk varmen och vänd om försiktigt så att allt blir genomvarmt.

0
Prenumerera
Notis om
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
britta köfl
5 år sedan

Kan man ta maizena istället för vetemjöl

Nästa inlägg

Läxläsning

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x