Spröda blåbärsbakelser
Till 6 stycken blåbärsgömmor : 6 stycken smördegsfyrkanter ( Jag hade frysta ) Blåbärssylt ca 1 dl tjock vaniljkräm / Marsankräm 1 vispat ägg socker Garnering : Florsocker Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på en bakplåt på ena sidan lägger du ett lager med marsan och toppar med … Continued
LCHF- chokladmousse
Denna chokladmousse är busenkel att göra. Och äter du inte efter LCHF så är det ännu godare att göra på toblerone eller någon annan mjölkchoklad 😀 Detta behöver du : 100 gram mörkchoklad (gärna över 80 % kakao ) 3 dl grädde 2 äggulor Serveras med finmixade hallon. ev. lite vispad grädde Gör så här : … Continued
Mousse på en bädd av rårörda lingon
Rårörda lingon ( väldigt enkelt ) ! Du behöver : 2 1/2 dl rensade lingon 1 dl strösocker Gör så här : Rör samman ingredienserna tills sockret löst sig/ smält ordentligt. Vitchoklad mousse Det här behöver du till 6 portioner : 150 gram vitchoklad 2 dl vispgrädde 1 ägg 1 dl Kesella kvarg Gör så … Continued
Frasiga våfflor
Frasiga våfflor kan man servera både som mellanmål , lunch eller fika. Och jag har fått många kommentarer, frågor och mail angående just mitt våffelrecept 🙂 Jag brukar göra en ganska stor smet, eftersom vi är så många här hemma. Så Ni kan om ni vill halvera ingredienserna : 4 ägg 6 dl kolsyratvatten ( … Continued
Stora ROSA sega maränger
Maränger är både gott och enkelt att göra. Här har vi gjort stora sega och rosa maränger. Receptet hittar du nedan Maränger är busenkelt att göra, men det finns lite viktiga saker att tänka på. Skåla och visp måste vara rena och torra. Och ingen äggula får komma med i vitorna – får då går … Continued
Citon- och chilimarinad
Vi testade oss fram till en ny och riktigt god marinad, på blandannat chili- och citron : Marinad 1 1/2 dl god olivolja 1/2 – 1 citronsaft ( samt rivet skal- bara det gula ) 1 finhackad chili ( ev. 2 om den inte är så stark ) 1/2- 1 kruka finhackad koriander Salt och peppar … Continued