LCHF müsli

Hoppas att ni har fått en riktigt bra start på veckan.
Denna veckan som för många är den sista jobbveckan innan semestern! 🙂

Morgonens lilla tips blir ett LCHF / GI litet alternativ.
Eftersom dessa frukostar med kokta ägg, äggröra, omelett och bacon lätt kan bli enformiga.
Men denna müsli är ett trevligt och lätt, och gott alternativ, servera den med en god filmjölk / eller turkisk yougurt.

Du behöver :

1 dl av te. grovhackade nötter , valnötter, sötmandel
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokos
1 / 2 dl rapsolja
1 dl vatten
salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla nötter / frön / kokos och strö ut över en långpanna.
Blanda vattnet och oljan och fördela över nötterna.
Rosta i mitten på ugnen i ca 15minuter.
Rör om då och då. Viktigt att det inte bränns.

Förvara sedan müslin i en glasburk, med tättslutande lock.

Tips ! Filen kan också smakasättas med kanel, om man tycker det är gott.

Eller en riktigt fin sommarvariant på filmjölksfrukost, strö massa goda färska bär över filen 🙂
Gott och LCHF – vänligt.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *