SKAGENCHEESECAKE TILL STUDENTBUFFEN

Jag får så mycket frågor nu om mat till studenten. Och denna skagencheesecaken är även i år en given kandidat.
Plus att man kan förbereda den dagen innan. Smidigt, gott och festligt.

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, röd rom, gravad lax, ägg eller vad ni tycker om.

4
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maggan
4 år sedan

Hur många personer räcker räkcheesecaken till skulle du tro? Vi blir 14 st och ska äta den till förrätt på nyår 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Maggan
4 år sedan

Det räcker 🙂

Anna
1 år sedan

Kan man göra den utan rom?

Anette
1 år sedan

Hur länge innan man ska äta den bör man göra den?

Nästa inlägg

PANNACOTTA DULCE DE LECHE

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x