Mandelmusslor med lättvispad grädde

Detta är min mormors favvokaka, och faktiskt en nybliven favorit för mig med. Tips är att frysa ner de mandelmusslor som inte går åt. Så är det lätt att ta fram och fylla med grädde & sylt när du får oväntat besök. Smidigt & supergott.
Du behöver små plåtformar för att baka dessa, går att köpa i butiker som har köksprodukter. Eller på secondhand finns drösvis av dem för billigare peng.

IMG_7490

IMG_7501

recept mandelmusslor

Det här behöver du till 40 mandelmusslor:
200 gram mandelmassa
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
1 ägg

Fyllning: lättvispad grädde & sylt
( jag hade hjortronsylt & hallonsylt )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Riv mandelmassan ner i en skål, tärna ner smöret och arbeta i resten av ingredienserna till en smidig deg.
Smörj formarna och tryck ut degen så du får en skål i mitten. Ställ sedan in i ugnen i cirka 7-9 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Ta ut och låt svalna på galler innan du vänder dem upp och ner.

Innan servering fyller du dem med lättvispad grädde och valfri sylt.
Omnomnom

5
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
dounja
8 år sedan

hej och tack för den bästa bloggen! hur många grader ska de vara i ugnen? kan tipsa om maten på cheesecake factory i dubai. fantastisk! kramar

jennysmatblogg
Reply to  dounja
8 år sedan

Tack snälla 🙂
200 grader

8 år sedan

Jag älskar dessa! 🙂 Dom är verkligen jul för mig, då min farmor alltid gjorde dessa inför julafton.

Mathilda
8 år sedan

Mandelmusslor är ju typ bland det bästa fikat som finns!

Nästa inlägg

Dubai

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x