Lövbiffsgryta

Hemligheten bakom en god lövbiffsgryta är tid!
Låt den sjuda i flera timmar, gärna 3-4 för att köttet ska bli mört.

IMG_8224

 

Det här behöver du till 4- 5 portioner :
800 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
8 dl vatten
2 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
2 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
1/2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgele
1 tsk sambal oelek
maizenaredning
( grädde )

Ev. några droppar soja kulör för mörkare färg

Serveras med ris & sallad

IMG_8193

Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak.   Rör ner  tomatpure, dijonsenap , fond & soja chilisås, sambal oelek och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda med lock på svag värme i 3- 4 timmar. Kokar vattnet bort så tillsätt lite vatten allt eftersom, smaka sist av med lite svartvinbärsgele. Vill du ha grytan lenare i smaken rör ner lite grädde ( jag ville ha en mustig gryta denna gången och hoppade över)  och låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.

 

24
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin Larsson
10 år sedan

Undra om det går att byta ut lövbiffen mot strimlad älgstek ? ? Vad tror du?

10 år sedan

Tack för ett trevligt recept! Testade den här grytan i kväll och den blev jättegod 🙂 Piffade till den ytterligare med lite babychampinjoner, mumsigt!

Johanna
9 år sedan

Hej
Ska lövbiff verkligen sjuda i 3-4 timmar? Låter mumsigt!

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
9 år sedan

Ja den blir mörare ju längre den kokar.

9 år sedan

Vi åt denna lövbiffsgryta nu ikväll. Supergod!! Tack för bra och enkla recept!

Elina
9 år sedan

Supergod gryta! Skippade grädden och hade pressad potatis till.

Lillian Bergström
8 år sedan

Fick tipset att möra köttet med bikarbonat, 1tsk till 400 gr kött. Strimlade köttet, blandade i bikarbonat & lät det vila i 30 minuter. Sköljde sen köttet. Lät rinna av & stekte som vanligt. Mört & fint….

Natalie
8 år sedan

Hej jenny!

Det ser så gott ut!

Vilken chilisås använder du?

jennysmatblogg
Reply to  Natalie
8 år sedan

Den chilisåsen du hittar brevid ketchupen i matbutiken 🙂

Viktoria
8 år sedan

Kan man göra denna i slow cookern??

jennysmatblogg
Reply to  Viktoria
8 år sedan

Blir säkert jättegott!! 🙂

Monika
7 år sedan

Älskar detta recept! Annars brukar lövbiff vara så himla seg och tråkig men med detta blir det så mört och gott

7 år sedan

Testar detta idag och tillsätter grovt skuren purjolök (även den gröna delen), bambuskott och strimlad paprika. Kanske även vattenkastanj och champinjoner. Kommer att räcka till många matlådor =)

Madeleine
7 år sedan

Gjorde denna idag men skippade paprikapulver, dijonsenap och maizenaredning då jag ej hade det hemma men gick jätte bra ändå smakare riktigt gott! 😀
Hade en extra sked av sambal oelek för gillade att den blev lite starkare 😀

Johanna
6 år sedan

Såååå himla god! Tack för ännu ett grymt recept! ❤️
Gjorde på älgbiffkött, blev suveränt!

Lotta
5 år sedan

Sååå gott:-) Testade denna idag och den blev en succe 🙂

Nästa inlägg

Oxfilepasta

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x