BJÖRNBÄRSSAFT

Lyxigt att kunna ge sig ut och plocka bär och sedan få koka saft på dem.

Det här behöver du :

2 liter rensade och sköljda björnbär
3 dl vatten
6 dl strösocker per avrunnen liter saft

Gör så här :
Rensa och tvätta bären.
Häll upp dem med 3 dl vattnen i en djup  kastrull och låt sjuda upp i cirka 10 minuter,
under tiden kan du mosa bären mot kanten. Och efterhand ta bort skummet som bildas med en slev. Sila sedan saften genom en saftsil ( eller liknande ) och låt självrinna, det brukar ta en stund. Mät sedan tillbaka saften och häll i rätt mängd socker. Jag mätte precis upp 1 liter saft, så det blev 6 dl socker. Låt sjuda upp igen på svag värmen och sjuda i tio minuter. Rengör flaskorna som saften ska vara i , och häll upp saften i varma glasflaskor och låt sedan svalna. Saften förvaras i kylskåp.  Om du inte ska ska frysa lite av saften, häll då upp i petflaskor. Servera den kalla saften med önskad mängd vatten och lite isbitar.
Så svalkande och god.

7
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

RABARBERKRÄM MED KALL MJÖLK

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x