STORKOK PÅ SOPPA

Detta är en av mina favoritsoppor och här har jag lagt till lite extra ingredienser som jag hade hemma i skafferiet. Så att det blir en extra stor omgång med soppa. Tänkte att den ska räcka i flera – fleeeera dagar nu så vi kan renovera utan att behöva tänka på vad vi ska laga till lunch/middag.


Det här behöver du till en soppa som ska räcka typ i evighet:
olivolja
2 finhackade gul lök
2-3 pressad vitlöksklyftor
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
2 liter vatten
15-20 mindre potatisar ( fast sort)
2 st köttbuljongtärningar
4 msk kinesisk soja
4 burkar krossade tomater
2 msk paprikapulver
1 1/2 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta men jag adderade mer sambal än så)
2 burkar med krispiga champinjoner
2 burkar med minimajs
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en stoooor kastrull med olja, ( jag jobbade med min kroppkaksgryta) fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, klyfta i majs och svamp och låt sjuda i fem minuter smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.

Serveras med gräddfil och en bit gott bröd.12
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

RECEPT PÅ CHURROS

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x