Att göra egna churros är busenkelt. Och gott!
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2023/08/2022-04-21_10059.jpeg?resize=1024%2C882&ssl=1)
Du behöver:
2 1/2 dl mjölk
125 gram smör
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
5 ägg
Rapsolja till fritering
topping:
1 dl strösocker blandat med kanel
Gör så här:
Lägg mjölk, smör, salt & socker i en kastrull och låt sjuda upp. Blanda ner mjölet under omrörning, och fräs ett par minuter tills degen släpper från kastrullen. Lägg degen i en ren bunke och knäck ner ett ägg i taget under omrörning. Tills degen blir slät och jämn.
Hetta upp en djup kastrull med olja till cirka 180 grader och spritsa ner lite av degen i taget.
låt de friteras tills de blir gyllene. Vänd sida på dem då och då.
När de är färdiga låt dem rinna av på ett papper och doppa runt den i socker och kanel. Serveras genast, men lite nutella och färska bär.
Magiskt