Eget äppelmos är både busenkelt och lätt att göra.
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2023/07/2020-11-17_9257.jpeg?resize=851%2C1024&ssl=1)
Det här behöver du:
1 kg äpplen
3/4 dl vatten
3-4 dl strösocker
Gör så här:
Skala och kärna ut äpplena. Skär dem i klyftor och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och låt sjuda i 15 minuter, eller tills äpplena är riktigt mjuka.
Mosa eller mixa dem till ett slätt mos.
Tillsätt sockret, låt alltsammans koka upp igen och sjud ytterligare ett par minuter. Häll upp moset i rena glasburkar med lock och förvara i kylskåp.
Receptet finns i min bok ”Jennys Sommar”
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och DAGENS TIPS, här är finaste nyheterna från bubbleroom. Om ni letar nytt till höstgarderoben.
Klicka här för massa inspiration