VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedlen för veckan, hoppas Ni gillar.

Måndag : Korv- & pastasoppa
Tisdag: Pankopanerad snitzel med päroncoleslaw
Onsdag: Laxpytt med couscoussallad
Torsdag : Jennys Herrgårdskyckling
Fredag : Biff Stroganoff

Det här behöver du till 4 personer:
smör
800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche

Gör så här:
Strimla lövbiffen i cm långa längder.
Hetta upp en stekpanna och fräs köttet tills det får färg. Rör ner tomatpure och fräs runt.
Vänd i vattnet och låt sjuda på svag värme i 1 1/2 – 2 timmar med lock. Nästan allt vattnen ska ångats bort.
Då vänder du i oxfond, soja grädde och crème fraîche.
Låt allt sjuda ihop servera sedan med kokt potatis och en god sallad.

* * * * * * * * * * *

Och söndagstipset från mig till dig är att just nu får alla nya medlemmar 40% RABATT på valfri vara på Hemtex. Är det någon gång man kan unna sig något är det väl nu 😉 KLICKA HÄR



Och något gott till kaffet: Kolapannacotta med lingon

img_4582-001 (1)

Det här behöver du till 8- 10 stycken portioner: 
1 dl nutella + 3 msk grädde
1 burk med kondenserad mjölk sötad (cirka 400 gram)
5 dl vispgrädde
4  gelatinblad

Karamelliserade pecannötter:
1 påse pecannötter
4 msk sirap
2 msk strösocker
2 nypor flingsalt

Dekorera med lingon eller andra bär.

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het. Krama ut gelatinbladen och vänd ner i grädd/mjölken rör ner den så att den blandas väl och löses upp. Ställ av från plattan och ta fram glasen du ska fylla efterrätten med. Rör ihop nutella med grädde ( fungerar också med lite philadelphiaost om du inte har grädde ) Nutellan blir väldigt hård i kylskået om man inte blandar ut den med något. Fyll glasen med en msk eller par av nutellan, höll försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ kallt i fyra timmar. Under tiden kan du göra de karamelliserade pecannötterna. Grovhacka nötterna , typ dela dem tre gånger. Hetta upp en panna och häll i sirap, socker och salt och låt detta bubbla några minuter under omrörning. Vänd ner nötterna och blanda om så det fördelas över alla nötter.  Ta fram en bakplåtsklädd plåt och fördela ut pecannötterna där med hjälp av två gafflar ( detta är super varmt) ställ in i ugnen i cirka 5- 10 minuter. De ska bara få fin färg och dofta nötigt – låt svalna.

Servera sedan pannacottan med de goda nötterna och lite färska syrliga bär.

4
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Saffranssockerkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x