CHOKLAD- & KOLABROWNIE


Denna ljuvliga brownie bara måste ni prova snart. Magiskt god.

Fotograf: Maria_barlund

Botten
120 gram Smör
120 gram Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows
1 burk karamelliserad mjölk = färdigkokad sötad kondenserad mjölk

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

15
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
1 år sedan

Låter gott! Ska kakan svalnat helt innan man brer på sista lagret?

Chrisse
1 år sedan

Kan man frysa in?

Johanna
1 år sedan

Ser magisk ut!! Tror du den mår bra av att stå i kylen någon dag eller bör man äta den direkt?

Nästa inlägg

BUTIKSHÄNG

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x