CHOKLAD- & KOLABROWNIE


Denna ljuvliga brownie bara måste ni prova snart. Magiskt god.

Fotograf: Maria_barlund

Botten
120 gram Smör
120 gram Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows
1 burk karamelliserad mjölk = färdigkokad sötad kondenserad mjölk

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

9
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
20 dagar sedan

Låter gott! Ska kakan svalnat helt innan man brer på sista lagret?

Chrisse
19 dagar sedan

Kan man frysa in?

Johanna
19 dagar sedan

Ser magisk ut!! Tror du den mår bra av att stå i kylen någon dag eller bör man äta den direkt?

Nästa inlägg

BUTIKSHÄNG

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x