INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR LINDEX

KLADDKAKA & PROVHYTTEN MED MIG

.
Hej där ,
Kikar förbi med både god kladdkaka och sedan lite hösttips från butik,
varsågoda

IMG_5631

Nomnom.

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

 

 Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Med sötad kondenserad mjölk kokar du denna karamelliserade kolakräm. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.  Detta  moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

IMG_5612


Lördagseftermiddag här nu och jag vaknade nyss till liv för 2:a gången idag, Nomi å jag bäddade ner oss för ett par timmar sedan i soffan för att kolla film. Vi toksomnade bägge två tillsammans med katterna. Men nu har vi piggnat till, så vi ska ge oss ner till Ica för att handla dricka och gottis och göra ett till försök att kika på film igen. Men innan dess var jag en runda på stan för att shoppa lite hösttröjor. Väldigt utplockat i alla storlekar, därför är det så smidigare att handla på nätet. Tips !

Denna hittar du HÄR Finns i massa härliga färger.
Jag testade även denna i beiget och den nedan i brunt.


Dock var samtliga slut i min storlek så jag får skicka efter på nätet.
Kan bara inte hundra bestämma mig för vilken färg. Men ni har röstat för den bruna – så den kanske det blir då.

Denna cardigan är så gosig, finns i 2 olika färger.
Gillar nog den ljusa bäst…. tror jag. Men den bruna är också väldigt snygg.

Denna blårutiga skjorta hade jag köpt om jag liksom inte redan hade tre identiska hemma.
Så användbar, och söt.


En stickad poncho med fransar.
I brunt / beiget.


Sist men inte minst en härligt pang-blå stickad kofta
Som matchar sött till mobilskalet,


Allt för mig, men förresten såg på hemsidan att det var 20 % rabatt på alla byxor också på Lindex.
Så passa på att klicka hem era favoriter,

Happy shopping.

10
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

KREOLSK GRYTA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x