ANNONSLÄNK FÖR BUBBLEROOM

KREOLSK GRYTA

.
Godkväller,
Här kommer ett sent middagstips som kanske kan passa fint tills imorgon. I dag kändes det som riktig höst här hemma i Kalmar. Och vad passar då bättre än härliga värmande grytor.


img_2735

Det här behöver du till 4 personer:
smör600 gram kycklingfile eller fläskfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
10 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
maizena
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl svarta oliver
1 dl syltlök

Serveras med ris

Gör så här: 
Skär kycklingen i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar. Lyft över kycklingen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka kycklingen. Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Låt allt sjuda upp, önskar du tjockare konsistens kan du reda av grytan med lite maizena. Smaka sedan av grytan med salt, oregano, timjan. Sist du ner syltlök & oliver, när allt blivit genomvärmt är grytan klar att servera.

Och vad som också passar hösten till är lite härliga stickade tröjor. Just nu så är det dessutom REA PÅ REA på Bubbleroom. Med koden 30extra får du alltså ytterligare 30 % rabatt på alla REAPLAGG . KLICKA HÄR

4
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

POTATISMUFFINS

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x