CURRY X 3


Tjena bloggisar,
Hoppas i har en härlig onsdag. Jag är fortfarande i huvudstaden, ska ta mig in till bonnierkontoret innan lunch och jobba vidare med kommande boken. Det tar alltid minst ett år att sitta nya böcker, från start till tryck. Så spännande att se alla böcker växa fram, sakta med säkert.

Fast till er därhemma som letar middagsinspo till onsdagskvällen så har jag 3 curryfavoriter att bjuda på, hoppas ni hittar lite ni gillar.

Kasslergratäng med curry

IMG_0192

Det här behöver du till en form :
8-10 stora potatisar (mjölig sort)
1 liten gul lök
400 gram kassler
5 dl vispgrädde
1/2- 1 msk gul curry
salt & peppar
2 pressade vitlöksklyftor
riven ost

Gratängen efter ugnen


Gör så här: 

Ställ ugnen på 200 grader. Strimla kasslern tunt.  Skala och skiva potatisen tunt, finhacka löken, varva sedan potatis, kassler & lök och pressa ner vitlöken.Häll upp grädden i en skål med curry, salt & peppar och häll över gratängen. Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter, ta ut och toppa med god riven ost.
Ställ tillbaka igen i 10 – 15 minuter.

Klart att servera med god sallad.

 Smaklig måltid

* * * * * * *

Jacobs currykyckling

Currysåsrecept

Det här behöver du till 6 personer 
1 kilo kycklingfileer
ris
smör
Salt & curry

Till currysåsen :
ev. steksky
25 gram smör
3 msk vetemjöl
4 – 5 dl grädde
2 msk kycklingfond
salt & curry efter smak och tycke

Gör så här: 
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Och smörstek kycklingen med lite curry och salt. Ev.steksky silades över i en kastrull , häll ner smöret och låt det smälta tills du får en nötig doft. Ta bort från plattan och vispa kraftigt ner mjölet till en jämn smet. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde lite i taget under vispning och låt sjuda- red av till önskad konsistens. Tillsätt även kycklingfond och låt sjuda upp tillsammans. Smaka sedan av med curry och salt.

Sedan är det klart att serveras.

* * * * * * * * *

Rödcurry soppa a la thai

Det här behöver du till att laga denna thaisoppa ( 5-6 personer) : 

3 kycklingfileer
olja till stekning
1 burk med minimajs
1 röd paprika
1 liten röd chili
10 cm purjolök
1-2 msk röd currypasta ( efter smak & tycke)
2 msk tomatpure
2 burkar kokosmjölk
1 msk kycklingfond
Massa färsk koriander
saften av 1 lime

Gör din thaisoppa så här : 

Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst ) fräs den i olja tillsammans med de strimlade grönsakerna och chilin.
När kycklingen är klar så vänder du i currypasta och tomatpure och vänder runt, häll ner kycklingfonden. Häll i kokosmjölk, krossade tomater och låt allt sjuda upp och puttra på svagvärme. Ta bort från plattan och pressa över saften av en lime i grytan och rör om.

Servera genast, och toppa gärna med färsk koriander och lite salta jordnötter

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulrika Persson
1 år sedan

Hur mycket krossade tomater, en burk? Står inte listat i receptet!!

Nästa inlägg

STOCKHOLMSKONTORET

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x