REKLAMLÄNKAR FÖR PARTYKUNGEN

TILL KRÄFTSKIVAN

Hej där och godmorgon,


Nu är det ny vecka, och det lutar åt att bli en stranddag med kidsen idag. Vi passar väl på ett par dagar till innan vi styr kosan mot Göteborg & Liseberg.
Tänkte att det fick bli en fin avslutning på sommarlovet. Här börjar barnen skolan på måndag, varit en toppensemester men samtidigt längtar jag tillbaka till rutiner och vardag nu. Hösten är välkommen kan man säga, med allt vad det innebär.

I vårt fall blir det att fira in hösten med kräftskiva om ett par veckor.


Älskar kräftor! Och alla tillbehör såklart.


Ett måste är ju min lillasysters gooooda ostpaj.

Recept finns här :
Det här behöver du :
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 – 5 dl riven smakrik god ost ( svecia eller präst kanske)

Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar
Garnering: Klippt gräslök

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en form cirka 25 cm. Nagga med en gaffel & förgrädda i 10 minuter. Öka temperaturen till 225 grader när du tar ut pajen. Fyll den med den rivna osten, vispa ihop äggstanning & häll över pajen. .Grädda i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin färg.
Kan serveras både varm & kall

Och sedan en smörig kantarellpaj vill man också ha.




Recept finns här:
 Det här behöver du till en form på ca 22-23 cm: 
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 grader smör
Fyllningen:
1 liter kantareller
2 msk smör
2 1/2 msk med vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbotten ost
salt & peppar

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen – och upp med degen i kanterna. Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Och under tiden kan du göra fyllningen. Lägg ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna, lägg sedan ner ett par msk smör och tills svampen fått lite färg. Pudra över mjölet och rör om tillsätt vätskan under omrörning, och låt sjuda upp till önskad konsistens. Ta bort från värmen och rör ner osten, smaka av med salt och peppar.
Ställ sedan in i ugnen i cirka 15- 20 minuter, eller tills pajen fått en vacker färg.

* * * * * * *


Här har vi kräftskivan för ett par år sedan som vi hade på bryggan. Såååå mysigt.
Och det största utbudet på dukning till kräftskivan hittar du på nätet.

KLICKA HÄR

Porslin, glas, kräftlampor. Allt som kan tänkas behövas.

5
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1 år sedan

Tackar för tipset på pajerna. Båda två lätt som vinnare på bordet.

hoppas ni fått en fin start med skolan och så!!!

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x