GRILLAD KYCKLING MED TABBOULEH

.

Den rätten är god att äta i grillat Libabröd, alternativt tortillabröd.

Några timmar innan vi började grilla kycklingen så la vi den i en marinad av olivolja, pressad citron, hackad persilja och chiliflakes.

Tabbouleh:
1 1/2 st gurka
2 tomater 
1 liten rödlök 
1 kruka persilja
1 citron 
1 msk olivolja 

Gör så här : 
Skölj grönsaker och persilja smått. 
Finhacka gurka, lök, och tomat så smått du bara kan. 
Pressa ner citronen ner i salladen och rör sedan ner bladpersiljan. 
Ringla över lite olivolja och blanda väl. 

Jag gör alltid mycket tzatziki så att man har till hela veckans grillkvällar.

Tzatziki med fetaost

Det här behöver du :
1 hink med turkisk( alternativt grekisk ) yougurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 vitlök
2 förpackningar med fetaost
1 tsk salt
peppar
örtkrydda
olivolja

Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Fick tips om detta för ett tag sedan, nämligen att gröpa ut de vattniga kärnhuset med sked.
Och det var ett bra tips, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan, jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffe filter under , strö över en tsk med salt över gurkan.  Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yougurten. Och sedn är det dags att krama ut vätskan, då använder jag dubbla kaffe filter.  Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan i hinken. Rör om, och smula ner fetaosten och smaka av med salt, peppar och ev lite örtsalt. Ringla över olivolja och rör runt.


11
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
1 år sedan

Så himla gott!
🤩

Nästa inlägg

SOMMARKVÄLLAR & RECEPTJOBB

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x