KRÄMIG RÄKSOPPA MED BLÅMUSSLOR

Blåmusslorna skrubbar du i kallt vatten och vänder ner ett par minuter innan soppan är klar. ( Sortera bort trasiga musslor) De musslor som öppnar sig är godkända att äta.

Det här behöver du till 4 portioner:
10 cm purjolök
1 stor morot
1 palsternacka
10 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
2 dl vatten
5 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
2 tsk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det)
20-25 stycken blåmusslor
1 påse med stora oskalade räkor
1 kruka dill

Gör så här : 
Skiva även ner purjon. Skala grönsakerna och skär ner dessa på en tallrik.
Hetta upp en kastrull fräs purjon & grönsakerna en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i ett par minuter innan du vänder ner tomater, grädde & philadelphiaost. Låt allt sjuda upp i 5 minuter. Smaka av med dillen samt lite sambal oelek. Sist vänder du ner musslorna och låt sjuda ett par minuter med lock tills de öppnar sig ordentligt. Ta bort från spisen och nu är den klar att servera.
Lägg räkorna i djupa tallrikar och häll över den den goda grytan. Mums.

Servera genast med gott bröd.

5
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

MYSLUNCH MED MORMOR & MORFAR

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x