FANTASTISKT GOTT FRÖKNÄCKE

Här är det barnvecka igen, bästaste veckan.
Nomi hade med sig kusinen Lova hit, och hon stannar nog ytterligare en dag. De har redan ätit frulle och är nu ute och åker sup-bräda. Jag bjöd på mitt krispiga fröknäcke till frukostbordet. Fick mycket väl godkänt.
Prova vetja

Det här behöver du :

3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk rapsolja

Gör så här :

Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden. Öppna då och då ugnsluckan för att släppa ut vattenångan.


8
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
2 år sedan

Ska det verkligen inte vara varken havregryn eller majsmjöl i?

Jonna
2 år sedan

Mitt blev alldeles segt :S

Gülay
Reply to  Jonna
2 år sedan

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x