Godaste knäckebrödet ever !!

Ska du bara baka knäckebröd en enda gång , så är det dessa.
Jag fick recepet av min förra granne Malin, och har bakat dem flitigt efter det.

Krispiga och smakrika- så himla goda.

Det här behöver du :

3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk rapsolja

Gör så här :

Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden. Öppna då och då ugnsluckan för att släppa ut vattenångan.


Förvaras torrt, i en burk med lock.

4
Prenumerera
Notis om

31 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Ja det är ju så gott med hemlagat knäckebröd! Jag har bakat en glutenfri variant, jätte smarrigt! Måste prova ditt recept oxå!

Sofie Jansson
10 år sedan

Jätte gott att ha på lite havssalt när det är färdiggräddad.

al68
10 år sedan

Detta måste jag testa, låter kanon gott. Har gjort några ungefär så här innan, men detta lät kanon. Ha en skön dag, här är det full fart med jobb och en massa fix inför bröllop på lördag. Kram kram

jennysmatblogg
10 år sedan

Tack! 😀
Visst menar jag det.

uppdaterat.

10 år sedan

Verkar jättegoda! Ska verkligen ta och prova dom ngn dag.

Tack för tipset! 🙂

Kram Madde

moa
9 år sedan

Hur länge håller dom? Tack för en så bra blogg. Varje gång jag ska testa nytt recept så googlar jag först och ser om du lagat det. Då vet man att det blir bra!

Sanna
9 år sedan

dum fråga kanske, men du skriver att man ska ber ut det på två bakplåtsklädda plåtar, ska dem in i ugnen samtidigt, eller en och en?

Jennys_matblogg
Reply to  Sanna
9 år sedan

En och en 🙂

Reply to  Jennys_matblogg
8 år sedan

Men med varmluftsugn borde det väl funka eller?☺️.
Tack för en bra blogg med mycket smarriga recept?. //Jessica

jennysmatblogg
Reply to  Jessica
8 år sedan

Det gör det säkert 🙂

Mikaela
9 år sedan

Bakade 3 utav dina recept igår, detta var en av dem. Såå gott! Tack för en väldigt bra blogg! Kram

Sev
9 år sedan

Hej! Svarta eller vita sesamfrön?

Jenny Warsen
Reply to  Sev
9 år sedan

Det går bra med vilket som.

Anna Larsson
9 år sedan

Hej! Jag stoppade in båda plåtarna på en gång i varmluftsugn. Fungerade bra tycker jag!

Jessica Karlsson
Reply to  Anna Larsson
8 år sedan

Visst funkar två lr fler plåtar samtidigt i ugnen OM det är varmluftsugn, men inte i en traditionell. I varmluftsugnen cirkulerar värmen och når alla plåtar lika mkt, i den trad. ugnen ”skymmer” den övre plåten de som är under – den nedre får bara undervärme och den övre bara övervärme . Har man 3 plåtar får den i mitten ingen direkt värme – bara indirekt. för att lyckas med bakningen krävs i de flesta fall både över och undervärme. Lycka till med era bak!
Själv är jag mkt glad över att ha hittat detta receptet då jag sökt efter ett likn länge. jag ska baka det i eftermiddag lr i morron, letade eg eftr Pumpasoppa 😉

Johanna
Reply to  Anna Larsson
3 år sedan

Hej.
Måste testa, men ni som bakar i varmluftsugn, vilket gradantal använder ni er av då?

Anneli
9 år sedan

Mums måste testa…..ska det inte vara något sorts mjöl i?

Tack för massor användbara recept

Jenny Warsen
Reply to  Anneli
9 år sedan

Nix, inget mjöl 🙂

Jenni
9 år sedan

Hej. Hur många timmar bör det stå i kylen? Över natten kan ju vara lite hur som 😉

Ann Dahlin
9 år sedan

Hej!
Räknas inte dessa som glutenfria? Havregryn är väl ok för en glutenallergiker?
Med vänlig hälsning,
Ann

Catarina
9 år sedan

god morgon.
Jag har ett liknande recept jag bakar varje vecka. Fast majsmjöl och inte havregryn.
Är nog det jag äter mest av allt nu…så gott och lättbakat.
Ska testa på detta också , finns ju havregryn som är fria från gluten också.

ha skön dag

Lena Kihlström
9 år sedan

Mummmmms! Havssalt eller varför inte lite kanel

Jessica Karlsson
8 år sedan

Hej igen! Jag bakade ditt bästa Fröknäcke ever för några dagar sen och jag har ett par saker att klaga på :
1. Det går inte att sluta äta dem! De är ganska energirika och jag ska bara äta 1200 Kcal/dag, så de senaste dagarna har jag nästan bara fått i mig ditt frökknäcke ?! Visserligen nyttigt men det har ju vissa sidoeffekter om man intar nästan alla på 2-3 dagar…
2. Jag undrar lite över oljan som är tillsatta i smeten – fröerna innehåller ju mkt bra fetter, när jag tog ut knäckebröden för att vända dem blev jag fet om händerna av all olja. Varför behövs det mer olja i smeten än det som redan finns i fröerna? Jag funderar på att göra en variant utan oljan men med lika mängd äggvita för att binda ihop alla ingredienser – återkommer med en rapport om resultatet.

jennysmatblogg
Reply to  Jessica Karlsson
8 år sedan

😉 Roligt att höra.
Återkom gärna med resultatet

Hanna Sundin
8 år sedan

Hej! Jättegott recept 🙂 jag undrar bara om det ska vara hela eller krossade linfrön? Har tagit både och då jag inte visste, men hur är tanken?

Med vänlig hälsning, Hanna

Lena
7 år sedan

Om jag sätter in 2 plåtar i vanlig ugn ska jag då inte växla dom när halva tiden gått?

Katarina
7 år sedan

När jag har gjort fröknäcke har det inte vart havregryn i…. I mitt recept är det majsmjö,l kanske man skulle pröva havregryn nån gång. Men jag brukar blanda i mandelspån i mina när jag inte har pumpakärnor hemma…flrödande gott? sen flingsalt ovanpå…såååå gott?

Marie-Louise
5 år sedan

Jag prövade just receptet. Knäckebröden blev väldigt goda. Jag hade dock problem med att bakplåtspappret inte ville släppa från brödet efter den första gräddningen och jag tror att jag kanske gjorde bröden lite för tunna. Nästa gång, för det blir definitivt många gånger framöver, kommer jag att pröva med att pensla bakplåtspappret med lite olja innan jag breder ut smeten.
Tack för ett jättebra recept!

Iréne
Reply to  Marie-Louise
3 år sedan

Mycket gott, har bakat knäcket två gånger på en vecka

Zara
2 år sedan

Går det att byta ut rapsolja mot olivolja?

Nästa inlägg

Tips på mat till kräftorna

31
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x