Nu är det inte länge kvar tills rabarberna går att skörda.
Och då måste ni prova denna goding. Passar finfint till grillad mat.
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2021/05/2020-11-16_9399.jpeg?resize=991%2C1024&ssl=1)
Det här behöver du :
500 gram rabarber
1 finhackad rödlök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2 – 3/4 dl honung
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
Gör så här:
Tvätta och ev. skala rabarberna, finhacka löken , Skala och finhacka vitlöken. Tvätta och kärna ur chilin.
Vill ni ha mer hetta av chilin så spara mycket fröväggarna – det är där som det mesta av hettan sitter.
Lägg alltsammans i en gryta, och mät upp honungen , vinägern och saltet och rör ner.
Låt det sedan sjuda på svag värme i 30 minuter- är syran mer sur än du önskar smaka av med mera honung.
Låt svalna , och häll sedan upp i fina burkar.