RABARBERCHUTNEY


Nu är det inte länge kvar tills rabarberna går att skörda.
Och då måste ni prova denna goding. Passar finfint till grillad mat.

Det här behöver du :
500 gram rabarber
1 finhackad rödlök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2 – 3/4 dl honung
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt

Gör så här:
Tvätta och ev. skala rabarberna, finhacka löken , Skala och finhacka vitlöken. Tvätta och kärna ur chilin.
Vill ni ha mer hetta av chilin så spara mycket fröväggarna – det är där som det mesta av hettan sitter.
Lägg alltsammans i en gryta, och mät upp honungen , vinägern och saltet och rör ner.
Låt det sedan sjuda på svag värme i 30 minuter- är syran mer sur än du önskar smaka av med mera honung.

Låt svalna , och häll sedan upp i fina burkar.

10
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

CAMPING I ÅHUS

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x