HALLON- & VANILJRUTOR


Här kommer en av de godaste kakorna jag vet. Och så smidigt när man kan baka dem i långpanna.

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

3 pkt med färska hallon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten,

strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor. 

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

12
Prenumerera
Notis om
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette
2 månader sedan

Hur mycket hallon hade du.? Mvh Anette

Nästa inlägg

GIFFLAR FYLLDA MED SALAMI & BRIE

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x