GIFFLAR FYLLDA MED SALAMI & BRIE

Finns det något godare än nybakade gifflar, man kan fylla dem med precis vad man vill. Här provade vi med salami & brie, blir makalöst gott.

Det här behöver du till cirka 30 gifflar :

1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl

Fyllning:
1 bit brieost
75-100 gram salami

Garnering :
uppvispat ägg
Sesamfrön

Gör så här:

Smula ner jästen i en skål, smält smöret och häll i vätskan i smöret. Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt. Tillsätt resten av vätskan och  de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin) .
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar ungefär. Slice:a den som en pizza i cirka 10 bitar, och varje del fyller du ut med lite brie och en salami- bit och rullar ihop. Du börjar med den längsta delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen. Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg, Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter. Grädda dem sedan  mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter. eller tills de blivit gyllene.

Klara att serveras.

Mums

6
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefin
2 år sedan

Kan man kalljäsa under natten tror du? Så att man bara behöver den sista jäsningen på 30 minuter på morgonen?

Viola
2 år sedan

Fick hem nya kokboken igår, så idag har jag varit tydlig med att sonen får städa och mannen laga mat för jag är upptagen med viktiga saker 😉 Här ska sträckläsas Jennys sommar och markera sidor med postit lappar för det som ska provas inom kort! Lycka!!

Nästa inlägg

Tisdag den 27:e April

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x