BUTTER CHICKEN

Indisk mat är så himla gott. Oftast är det något jag beställer när jag är ute eller som take away. Men här om dagen ville jag prova att laga det själv.

Till 4 portioner behöver du:
800 gram kycklingfilé / alt kycklinglårfilé

Till marinaden behöver du:
3 vitlöksklyftor
1 dl naturell yoghurt
2 msk riven ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk chilipulver

Till grytbasen behöver du :
olja / smör en klick av varje.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 cm finhackad chili i olika färger
1 ½ tsk garam masala
1 tsk malen koriander
2 stycken kanelstång
1 förpackning krossade tomater á 500 g
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde


Gör så här:
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingen. Låt stå kallt i några timmar, detta kan du med fördel göra över natten.
Värm olja och lite smör i en stekpanna och fräs kycklingen i några minuter.. Lägg åt sidan. Skala och hacka löken, som du sedan fräser i smör i samma tills den blivit glansig. Tillsätt hackad vitlök och fräs i några minuter till. Rör i kryddorna och tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Plocka ur kanelstången och kör såsen slät med mixerstav eller matberedare. Häll tillbaka såsen i en kastrull och tillsätt grädde och kycklingen. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är klar. Blanka av grytan med en klick smör. Smaka av med salt och peppar. Hacka över lite färgglad chili ( vill ni inte ha hettan så kärna ur frön och fröväggar ordentligt.

7
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
7 månader sedan

Just när jag bestämde att göra butter halloumi från en annan bloggare ser jag ditt recept:))
Denna får jag testa en annan gång.

Anonym
7 månader sedan

Hej Jenny
Läs gärna frågorna i några inlägg längre ned.

Nästa inlägg

GÅRDAGENS MIDDAG

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x