En god värmande gryta som du kan servera med en bit gott bröd, och varför inte en klick creme fraiche ?
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2021/02/2020-02-19_6997.jpeg?resize=936%2C1024&ssl=1)
Det här behöver du för soppa till 6 portioner:
1 finhackad gul lök600 gram köttfärs
smör
6 dl finstrimlad vitkål
1 liten sötpotatis
1 burk med passerade tomater / eller krossade tomater
1 röd strimlad paprika
1 msk med dijonsenap
1 1/2 liter vatten
2 köttbuljongstärningar
1 1/2 msk med kinesisk soja
salt & peppar
paprikapulver
Gör så här:
Skala och tärna sötpotatisen.Hetta upp en stekpanna med smör, fräs löken glansig och vänd ner färsen och bryn den klar. Vänd ner den strimlade vitkålen, sötpotatisen och fräs den i 10 minuter eller tills den mjuknar lite. Vänd i tomatkross och vatten, smula ner buljong och låt det skjuda upp och koka i 10- 15 minuter tills vitkålen har fått lagom fin konsistens. Paprikan la jag soppan de sista 5 minuterna, annars blir den mjuk – vill gärna behålla lite krispighet. Smaka av med soja, senap ,salt & peppar och paprikapulver
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 %
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR. (Som dessa för bara 179 kronor )