NIKKALUOKTAGRYTA


En god värmande gryta som du kan servera med en bit gott bröd, och varför inte en klick creme fraiche ?

Det här behöver du för soppa till 6 portioner:
1 finhackad gul lök600 gram köttfärs
smör
6 dl finstrimlad vitkål
1 liten sötpotatis
1 burk med passerade tomater / eller krossade tomater
1 röd strimlad paprika
1 msk med dijonsenap
1 1/2 liter vatten
2 köttbuljongstärningar
1 1/2 msk med kinesisk soja
salt & peppar
paprikapulver

Gör så här:
Skala och tärna sötpotatisen.Hetta upp en stekpanna med smör, fräs löken glansig och vänd ner färsen och bryn den klar. Vänd ner den strimlade vitkålen, sötpotatisen och fräs den i 10 minuter eller tills den mjuknar lite. Vänd i tomatkross och vatten, smula ner buljong och låt det skjuda upp och koka i 10- 15 minuter tills vitkålen har fått lagom fin konsistens. Paprikan la jag soppan de sista 5 minuterna, annars blir den mjuk  – vill gärna behålla lite krispighet. Smaka av med soja,  senap ,salt & peppar och paprikapulver

25
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

FALSKA WALLENBERGARE

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x