FALSKA WALLENBERGARE

Jag ser att ni skrivit att ni saknar mina ”vanliga” inlägg, och de kommer.
Det är bara fullt upp nu med böckerna och teorin till husbilen. Men håll ut, det kommer snart uppdateras som vanligt här. <3

Det här behöver du till 5-6 personer:
1 kilo blandfärs
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
salt + peppar

2 dl ströbröd

Serveras med potatismos, lingon och brunsås

Såsen:
steksky
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1/2 msk lingonsylt
salt & peppar

ev. maizena

Gör så här:

Ställ ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser ( förutom ströbröd) till wallenbergarna i en bunke, smeten blir rätt lös. Fyll en tallrik med ströbröd, hetta upp en stekpanna med rapsolja.
Forma till biffar cirka och doppa i ströbröd och stek dem ett par minuter på varje sida för att de ska få fin färg. Lägg dem på en ungssäker form och ställ in dem i ugnen så att de blir ordentligt genomstekta. Under tiden gör du sås av stekskyn, häll ner vatten i pannan och vispa upp alla smaker. Sila över skyn till en kastrull, tillsätt grädde, soja, fond och låt sjuda upp- smaka av med lingonsylt, salt och peppar. Önskas såsen tjockare red av med lite maizena

Servera sedan med potatismos

15
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
3 år sedan

Hur länge har du dem i ugnen?.. Samt var i ugnen-mitten eller längst ner?

Nästa inlägg

SEMLOR TILL FETTISDAGEN

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x