SEMLOR TILL FETTISDAGEN

Här har ni mitt bästa recept.

Det här behöver du till degen:
50 gram jäst till söta degar
175 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk stött kardemumma
11-13 dl vetemjöl special

Fyllning :
Mandelmassa + några msk grädde
( den ska bli smidig – inte rinning )

8 dl vispad grädde ( +  ev. vaniljsocker )

Vill man kan man pensla bullarna med ägg innan ugnen!

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till 37 grader.
Rör ner lite vätska bland jästen – och rör om tills det löst sig helt – vänd ner resten av vätskan.
Blanda i socker, salt  och tillsätt lite av mjölet i taget under knådning.
Tillsätt så mycket mjölet att degen släpper och blir smidig.
Arbeta degen i 15 minuter ( Gärna i en degblandare / matberedare  )
Låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30- 40  minuter.
Baka ut på mjölat bord och dela degen i 2 delar.
Varje del blir ca tio bullar var.  Baka ut och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
låt jäsa i ytterligare 50- 60 minuter ( till dubbel storlek )
Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader, eller tills de är gyllene.
Låt svalna på galler. Vispa under tiden grädden. Vill man att grädden ska bli med söt,
Så vispa med några msk socker eller vaniljsocker.   Skär lock på bullarna.
Rör ihop mandelmassan med lite grädde. Och klicka ut mandelmassefyllningen i bullarna.
Spritsa ut grädden och lägg på locken.
Pudra florsocker över …. Sedan är det klart att servera!

9
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
3 år sedan

Vad har det blivit av din fina blogg? 😢 Du har som vanligt fina recept men BARA recept gör att det blir otroligt opersonligt… vart har DU tagit vägen ❤️ Kanske svårt i dessa tider att driva blogg…

Anita
Reply to  Karin
3 år sedan

Där är något som har hänt.Det är inte som det brukar .Du brukar berätta lite vad ni hittat på och visa lite bilder men ingenting.Du uppmärksamma inte alla hjärtans dag i söndag.
Tyvärr är det väl så att vi alla mår dåligt i dessa tider.
Men ta hand om dig

Lina
Reply to  Anita
3 år sedan

Håller med er andra… innan gick jag in på bloggen 2 ggr/dag för att inte missa något inlägg men nu ”glöms” den bort lite för mig och det kan gå en vecka utan att jag kikar in, tyvärr…
Tycker det nya upplägget av bloggen är lite rörigt och det personliga har på något vis försvunnit lite…
Hoppas du hittar tillbaka som innan ♡

Gülay
3 år sedan

Oj oj hade jag skrivit och klagat om bloggen då hade jag fått anmärkningar om det 100 procent:))
Nej Jenny jag är nöjd med den nya sidan som den är.

Emilia
Reply to  Gülay
3 år sedan

Det kanske beror på hur man skriver saker? Man kan ju framföra kritik och åsikter på bra och mindre bra sätt.

Gülay
Reply to  Emilia
3 år sedan

Emilia vad tycker du om Jennys blogg? Håller du med de tre åsikterna?
Tycker du om Jennys bak inlägg eller om hennes alla härliga resor?
Blev nyfiken för du har hängt med länge här.

Emilia
Reply to  Gülay
3 år sedan

Jag läser Jennys MATblogg för att jag är intresserad av mat/bak, inte resor. Personligen tycker jag att hon reser onödigt mycket, men det kan jag ju inte göra något åt. Det är lätt att bara scrolla förbi inläggen man inte är intresserad av.

Jag tycker att sidan har försämrats avsevärt sedan den gjordes om.

Gülay
Reply to  Emilia
3 år sedan

Tack för svar Emilia,så sant så att man bara kan scrolla förbi rese inlägget om man inte är intresserad av det.

Nästa inlägg

KRISPIG GRANOLA

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x