RIKTIGT GODA KÖTTBULLAR

Husmanskost är väl alltid gott! Hemgjorda köttbullar med mos, de är grejer det. Vill man göra dem LCHF- vänliga så skippa ströbröds-blandningen men personligen tycker jag att de blir bäst med den.

Det här behöver du till köttbullarna :
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 msk senap ( valfri sort )
1 dl ströbröd
2 tsk lökpulver
1 kg fläskfärs
1 tsk salt

Gör så här :
Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd, rör under tiden.  Blanda lökpulver med färs & kryddor i ströbrödsblandningen. Jag rullade lite större köttbullar, för att vinna tid – och de blir saftigare.  Stek köttbullarna i mycket smör så de får fin yta. 

Moset gjorde jag genom att koka 1 kilo mandelpotatis.
När potatisen är färdig, häll bort allt vatten. Värm upp 2 dl vispgrädde, stompa moset med så mycket grädde så att moset får den konsistens du vill ha. Rör ner några klicka smör.  Smaka av med salt, muskotnöt, vitpeppar och aromat.
Såsen kommer här:

Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 dl vatten ( plus ev. steksky)
3 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1/2 msk rödavinbärs gelé
ev. maizena
salt & peppar

Gör såsen så här: 
Låt allt sjuda upp och smaka av med salt & peppar.
Vill du ha såsen tjockare, red av med lite maizena.

11
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
3 år sedan

Köttbullarna att du använder lökpulver istället för lök är det för att dina barn inte gillar lök? Blir de inte kryddlösa inte ens svartpeppar är med? Ett tips testa ha i ”köfte krydda” Sevan har ders,finns på Citygross allafall. Jag undrar även kryddiga såsen med så mycket soja och oxfond blir det inte för saltig sås? Men ni kanske gillar mycket salt i maten. När jag gör brunsås brukar jag ta 1 msk fond och 1 tsk soja,för mina smaklökar blir det lagom sälta.

Nästa inlägg

MITT NYA SOVRUM

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x