Helglyx

Har ni kanske lust att laga något lite extra gott i helgen ? Då har jag ett smarrigt recept på till er, och framför allt portvinssåsen blev så bra till detta.

Det här behöver du till 2 1/2 dl sås :
1/2 rödlök
1 tomat
1 krm torkad timjan
olja att steka i
1 msk socker
1 dl balsamvinäger
2 dl portvin
2 msk konc kalvfond
3 – 3 1/2 dl vatten
1 – 1 1/2 msk mörk maizenaredning
salt och peppar

Så här gör du:
Skala och grovhacka morot, vitlök och lök. Tärna tomaten. Bryn grönsaker och timjan i en kastrull med olja. Tillsätt socker och balsamvinäger. Koka tills 1/3 av vätskan återstår; till en tjock ”limmig” konsistens. Häll på vinet och låt även detta koka ner på samma sätt som vinägern. Tillsätt fond och vatten och låt koka ihop 5-10 minuter. Rör ner maizenaredningen och låt koka i 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Sila ev av såsen. Varmhåll på låg värme fram till serveringen.

14
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

VARM SMÖRGÅSTÅRTA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x