VARM SMÖRGÅSTÅRTA

Ursäkta tystnaden med jag är iväg med barnen denna vecka, och vi åker skidor, myser och bara umgås. Det är såååå vackert här uppe, vitt, kristalligt och klarblå himmel. Men tyvärr strular min kamera så ni får hålla till godo med filmer och videos på min Instagram istället <3

Här kommer middagstipset för dagen.

Det här behöver du till 5-6 personer: 
3 stycken cirklar med halvmånebröd
smör

Fyllning: 
1 purjolök
smör till stekning
1 burk med små champinjoner
5 dl creme fracihe
svartpeppar
300 gram tunt strimlad rökt skinka

Toppingen: 
Riven ost
tomater
oregano
.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Hacka purjolöken, och skär champinjonerna i skivor.
Hetta upp en stekpanna med smör, och fräs löken mjuk. Ta bort från plattan och rör ner svamp, crème fraîche och smaka av med svart peppar. Lägg ut första cirkeln med bröd, på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Fördela hälften av fyllning på brödet. Strimla skinkan och lägg hälften av den på brödet. Lägg cirkel nummer två på och gör samma sak. På cirkel nummer tre brer du ett lager med smör. Toppa med ost lite skivade tomater och lite oreganokrydda. Och skjuts in i ugnen på i 15 minuter
.

17
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Delia
3 år sedan

När kommer ugnen in i bilden och hur länge 😃

Emilia
Reply to  Delia
3 år sedan

Läs sista meningen i inlägget😊

Delia
Reply to  Emilia
3 år sedan

Jenny la till sista meningen efter min kommentar, eftersom det då inte stod något om det 🤗

Sanna
3 år sedan

Hur motiverar du dit resande? Hur är det möjligt att de är nödvändiga resor du gör?

Linda
Reply to  Sanna
3 år sedan

Jag undrar samma sak som Sanna. Regeringen och myndigheterna har även gått ut med och uppmanat influencer/bloggare att hjälpa till att få ut rekommendationerna och råden som finns till deras följare. Hur tänker du där Jenny?

Anonym
Reply to  Sanna
3 år sedan

Hur orkar man tjata om detta här hos Jenny om och om igen? Det har ju framgått ganska tydligt från hennes inlägg och bilder från resorna att hon inte direkt vistas bland folksamlingar. Herregud, de har bott i igloor halva tiden! Ni behöver ju inte förutsätta att de sitter tätt inpå varandra utan håller avstånd. Då är det nog mer effektivt att ställa er och skälla på de som besöker ICA och köpcentrum i rusningstid, där är smittspridningen betydligt mer omfattande! Men det är väl lättare att slänga iväg kommentarer på någons blogg…

Sanna
Reply to  Anonym
3 år sedan

Det handlar ju inte om trängsel när man reser utan om att belasta sjukvården om något skulle hända. Man utsätter ju sjukvården i annat län för en större risk om man åker skidor tex. Hon driver ju en matblogg och behöver inte resa utan kan ju jobba hemifrån. Hon behöver inte ens gå till affären för att köpa ingredienser utan kan beställa på nätet. Hade varit intressant med ett inlägg. Flera influensers som tyvärr inte fattar vad det är som pågår utan. Utan viftar med sitt visitkort och tror att de har nån VIP framför covid. Tråkigt kan jag tycka. Kan förstå att vissa ex. Behöver träna. Men det kan man ju försöka göra ute och måste man nu göra det på gym inne så behöver man ju som influenser inte skriva om det. Jennys resande känns rätt meningslöst och själviskt tycker jag. Tråkigt att hon ser sig större än alla andra och tråkigt att hon inte svarar själv på kommentaren.

Lena
Reply to  Sanna
3 år sedan

Håller med dig Sanna!

Laila
Reply to  Sanna
3 år sedan

Håller med dig Sanna. Eller tänker våra influensers som Eliasson? ”Det handlar inte om mig, det handlar om samhället.” Jag kan tycka att både politiker och influensers har ett par snäpp högre ansvar att föregå med gott exempel. Sen kan du inte förvänta dig att Jenny svarar på negativ kritik, då hon oftast duckar för den.

Anne
3 år sedan

Ni som är irriterade på vad Jenny gör och inte gör, varför läser ni hennes blogg undrar jag🤔 Dessutom har hon upprepade gånger svarat på kritiken som hon har fått. Hon gör ju inte något som är kriminellt mig veterligen.
Tack för kanonblogg Jenny, snyggt med nya looken🙂👍

Laila
Reply to  Anne
3 år sedan

Det är väldigt få handlingar (om ens någon) i denna pandemi som är straffbara. Däremot har vi alla moraliska och solidariska skyldigheter…

Sanna
Reply to  Anne
3 år sedan

Jag tycker jennys blogg är bra och inspirerande men i detta avseendet är jag förundrad över hur så många öppet kan vara så egoistiska. Varför måste det vara kriminellt för att man ska undra? Räcker det inte med solidariska skyldigheter?

Åse-Gun Åhslund
8 dagar sedan

Verkar gott! Ska prova en veg.variant med kantareller och qornfileer…

Nästa inlägg

MINA GODASTE PANNBIFFAR

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x