CAPE WILD

I Luleå hade vi fått nys om ett trevligt ställe där de hade tama renar och älgar och hyfsat tama vildsvin. Så det kunde få bli en fin avslutning på resan tänkte vi. Och OM det blev!
Vi blev så väl mottagna av både djur och det gulliga paret som driver Wild Cape.

Första gången jag ser Vildsvin på så här nära håll. Vi fick mata dem med bröd, och kultingarna var så söta när de bökade runt efter maten. I Norrland finns inte vildsvin fritt i skogarna, så som vi har i Småland. Så här är det lite exotiskt. Jag trodde faktiskt att de skulle vara med lika grisar än var de var, men vildsvinen är mer avlånga i sina ansikten. Man lär så länge man lever 😉

Här nedan har vi renen Sven. Visst är han stilig.
Helt kritvit, han är albino. Och enligt samerna betyder det tur att ha en sådan i flocken.

Förr var renarna mer tama eftersom de levde så nära samerna, men idag är inte samerna ute och vallar sina renar på samma sätt längre och då är det förståligt att de inte är lika vana vid människor längre.

På Wild Cape har de 7 stycken renar som rör sig på stora inhägnade ytor. Men de har blivit tama eftersom de blir matade och klappade under lång tid.

Detta besöket gjorde vi på nyårsafton, och det kändes fint att få avsluta år 2020 med ett sånt här trevligt besök.

Fina Jenny lagar mat åt oss :
Älg-souvas i bröd med grönsaker.

Vi åt ju Ren-souvas tidigare på resan. Så nu var det kul att få prova älg-varianten. Båda var väldigt goda. Vi har ätit så mycket vilt på denna resan. Helt fantastiskt gott.

För att vi skulle slippa frysa om fingrarna hade de dukat upp inne i stugan åt oss. Och så fint de gjort, dukat med enris och älghorn. En till sak som jag lärde mig var att älgar tappar hornen varje år. Hade ingen aning om detta. Trodde att det växte ut en ny ”tagg” för varje år.

Jenny hade rört ihop en god sås med rårörda lingon som bas. Mums!

Efter alldeles för mycket mat så intog vi kaffet och kakan runt elden igen.
Alltså huuuur mysigt!?

Vi fick ju mata älgarna också, och det var så jäkla häftigt. De kom när man ropade på dem, sakta sakta lunkande de. Och vi gav dem morötter, äpplen och bananer som var deras favoriter. Dock fick vi inte detta på kameran då vi tydligen bara fotade / filmade med mobilerna. Men ni får föreställa er.

Har ni vägarna förbi så rekommenderar jag varmt att ni besöker detta ställe. Sååå trevligt och gott!

41
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Så fantastiskt kul att ha er här och ni är varmt välkomna tillbaka! ☺️❤️

Therese
3 år sedan

Men vars i Luleå är detta?? Aldrig hört talas om fast jag bir här 😅

Anki
3 år sedan

Hej Jenny.
Om du vill visa det… så skulle Det vara roligt och se ditt fina halsband du fick av dina barn när du fyllde år, är själv på jakt efter nåt sådant halsband… mvh.

Nästa inlägg

ÅRSRESUME

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x