ÅRSRESUME

Något försenad, men ville ändå skaka fram en liten årsresumé eftersom det blivit av en tradition nu på bloggen. Och här hittar ni tidigare år

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?
Nu fick jag tänka en lång stund, men ja. Jag körde faktiskt snöskoter. Självklart hade jag hjälm när jag körde, här sitter vi och väntar på att komma iväg. Vår guide Björn bakom mig på skotern är same, och har lärt mig massor om samisk mat och traditioner. Tack vare honom blev det massor av äventyr på resans gång.

Genomdrev du någon stor förändring 2020?
Det skulle vara huset som fått sig en förändring då jag har renoverat massa hemma, och mitt nya sovrum blev klart, men också allt som gått sönder detta året. Hjälp så dyrt! Detta var ett år då typ ALLA mina vitvaror valde att krascha : tvättmaskinen dog, torktumlaren likaså, diskmaskinen och värmepannan flaxade mot himlen ( för att inte tala om micron- men den jäklen kommer få hänga med ett år till. ) haha.
.

Blev någon av din vänner föräldrar i år?
Min systerdotter Fanny & hennes kille Casper fick en liten prins.

Vilken händelse från år 2020 kommer du att minnas bäst?
Helt klart min senaste Norrlandstrip. Jag är KÄR i Norrland.
Redan börjat planera en husbilstripp till de norrländska skogarna, kanske redan i sommar. Det som skämmer mig är alla mygg som finns där uppe- de brukar kalasa på mig här i Kalmar, och då har vi ändå inte så mycket knott och mygg.

Vilka länder besökte du 2020 ?
Noll, zero – nada. Detta var ett år som jag faktiskt inte ens varit sugen på att ge mig ut i vida världen. I alla fall efter att vi förstod vad denna pandemin faktiskt innebar. Meeeeen, när saker och ting börjar återgå till det normala vill jag ta med mig barnen ( och barnbarnet ) till något soligt & varmt ställe.

Bästa köpet ?
Jag handlar liksom inte så mycket, men den stora eldkorgen jag köpte till jul. Den gillar jag väldigt mycket. Jag har alltid gillat att elda, rogivande att slänga på vedträd & hålla elden vid liv som bara knastrar och lever.

Vad gjorde dig riktigt glad?
När Jacob & Clara berättade att jag skulle bli farmor. Nedräkning till April.

Saknar du något under 2020 som du vill ha 2021 ?
Jag saknar att träffa min mormor och morfar. Jag hoppas vi kommer kunna hänga mer 2021. Och om vi ska vara mindre seriösa så är det ju då körkort för min husbil jag saknar- men nu har jag skrivit in mig på körskolan och ska sätta fart med det i Januari. Så 2021 ser jag framemot att åka runt en massa i husbilen.
.

Vad önskar du att du gjort mer ?
Stannat upp och bara vara. Mitt liv går liksom i 120 väldigt ofta.
Även om jag är så tacksam för allt, så ska jag bli bättre på att stanna upp. Sedan borde jag grillat mera- jag kan nog våga skryta om att jag kan grilla och servera de godaste pizzorna ever. Så bli inte förvånad om jag startar upp en liten pizzeria här snart 😉

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat, nästa år ska jag försöka att inte stressa så mycket. Och att oroa mig, det ska jag också göra mindre.

Bästa boken jag läst i år ?
I år har jag inte läst så mycket, men ”Där kräftorna sjunger” är en bra bok. Sedan lyssnade jag på Runars självbiografi i bilen.

 Vad är din största framgång på jobbet?
Jag tror även i år att det är alla böcker jag givit ut. Vi har sålt närmare 150000 ex, vilket är fantastiskt roligt. Och nu har jag skrivit avtal på den 6:e boken som då släpps nästa år. Femte boken släpps om några månader.

Största framgången på det privata planet ?
Att jag känner mig stark, att jag äntligen har slutat bry mig så mycket om vad alla andra tänker. Att jag har en väg planerad som jag vet att jag vill gå, och kommer följa den.

Största misstaget ?
Oj jag vet inte, får fundera på den ett tag.

Vad spenderade du mest pengar på år 2020 ?
Renoveringen hemma.

Något du önskade dig och fick ?
Jag önskar mig sällan saker, jag tycker faktiskt bättre om att ge presenter. Men när jag fyllde 40 år så hade barnen lagt ihop till världens största blombukett till mig och samlat ihop till det finaste halsband man kan tänka sig. Det symboliserar mig och fyra barn, hand i hand…. Blir lite snyftig bara jag tänker på det. Så fint!

Något du önskade och inte fick ?
Ja, Carolas julskiva till min LP-spelare önskade jag mig. Den fick jag inte 😉

Vad gjorde du på din födelsedag 2020?
Jag var i UMEÅ, Startade dagen med att beställa upp frukost till rummet och åt den i sängen. Fin start på dagen.

Vem saknade du?
Jag låter denna stå kvar i år igen.
För det är som alltid min storasyster Linda. Hon fattas mig varje dag.
.

Mest stolt över ?
Mina barn, att de är fina trygga och självständiga individer.


Högsta önskan just nu ?
Att allt ska bli som vanligt. 2020 var minsann inget år som går till historien för att vara fantastiskt, om vi säger så.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Träffa familjen mer, fika med vännerna. Åka iväg och upptäcka Sverige med husbilen, fricampa en himlans massa, fiska, grilla, uppleva mer i naturen! Det är balsam för själen det.


Så varmt välkommen 2021 –
Bring it on.

32
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katrin
3 år sedan

Kom till Jämtlandsfjällen nästa gång du åker norrut 🙌🏻

Marie Johansson
3 år sedan

Vi har husvagn (köpte hösten 2018) och vi är sååå sugna på att åka norröver, men liksom dig så är vi riktigt oroliga över mygg o knott. Det kan ju förstöra hela semestern liksom.
Att sitta ute på kvällen med tända ljus osv… det är ju nästan det bästa.
Men det lär man ju inte kunna göra?
Jag har hört att juli är värst, så ska ni åka åk senare.

Jag tipsar om ”Vildmarksvägen” en väldigt populär sträcka bland campare.

Nennie
Reply to  Marie Johansson
3 år sedan

Klart man kan, ljusen lär du dock inte behöva, midnattssolen är tillräcklig. Ett myggljus eller en Thermacell räcker gott och väl.
//Nennie

Nennie
3 år sedan

Såå farligt med mygg och knott är det inte i norr. Jag har campat med husvagn i Mora strax efter midsommar, och det är då långt mycket värre än i mina hemtrakter. (Piteå) Med lite MyggA, ett myggljus eller en Thermacell går det alldeles utmärkt att sitta ute en ljum sommarkväll och njuta av midnattssolen. //Nennie

Nästa inlägg

FRÅN KIRUNA TILL KALIX

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x