SAFTIG SAFFRANSKAKA

Det verkar som om ni är lite extra sugna på att julbaka denna helgen, det kan jag utläsa från statistiken. Så då vill jag även tipsa om denna supergoda långpannekakan med saffran. Perfekt att frysa in dessutom, och ta fram tills man får oväntatbesök.

Fotograf Ulrica Pousette

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm.Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vattenGlasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citronGör så här :Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

7
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
3 år sedan

Köpte din bok för ett tag sedan och redan gjort massa recept. Det här var jättegoda och rekommenderar de verkligen 😍

Ulrika
3 år sedan

Tycker smeten blir litet intetsägande, undra om det kan bero på vattnet??
Glasyren är dock toppen.

Nästa inlägg

VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x