LUSSESEMLOR

 

På Söndag är det första advent och då kanske ni ska prova att baka dessa godingar. Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från min bok ”Jennys Jul”

Det här behöver du:
50 gram jäst (söta degar)
5 dl standardmjölk
2 kuvert med saffran
2 dl strösocker
2 1/2 dl kvarg eller creme fraiche
100 gram rumsvarmt smör
12- 13 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning:
350 gram mandelmassa
1/4 dl vispgrädde

Vispad grädde

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken + saffran i en kastrull, det ska bli fingervarmt.
Rör ut jästen med lite vätska i taget tills den löst sig, tillsätt då resten. Rör ner socker, kvar + rumsvarmt smör. Arbeta in mjölet tills du har en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk i 40 minuter. baka sedan ut till lussebullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter, pensla dem med uppvispat ägg och ställ in i mitten på ugnen på 225 grader i cirka 8-12 minuter beroende på hur stora de är. Låt dem svalna helt innan du fyller dem
Rör ihop mandelmassa med grädde till en härlig kräm. Fyll sedan dem med mandelmassan och spritsa ut grädde.

Klara att servera.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
4 månader sedan

Beställde din julbok idag, längtar tills jag får den! 😊

Mia
4 månader sedan

Precis ett sådant recept jag letade efter! Blir perfekt till adventsfikat. Saffran, mandelmassa, grädde -kan ju inte bli bättre!

Nästa inlägg

MAN SKA HA HUSBIL

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x