EDAMAMEBÖNOR SOM SNACKS

 Detta är bland det godaste snacks som finns att beställa in på restaurang tycker jag. 
Och det är inte svårt att göra hemma. Edamamebönor hittar du oftast bland de frysta grönsakerna i butik.

.
Edamamebönor ska först kokas upp snabbt i ett par minuter.
Häll bort allt vattnet och stek dem i rikligt med olivolja samtidigt som du kryddar dem med chiliflakes
och flingsalt.

Klart.

1

7 responses to “EDAMAMEBÖNOR SOM SNACKS

  1. Sofie skriver:

    Edamamebönor menar du kanske? 😉 Fast jag säger också edamer, ingen aning hur det uttalas! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Precis det menade jag 😉

  2. Angelica skriver:

    Ser gott ut! Äter man sedan hela bönerna eller bara ”ärtorna” inne i skidan?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man äter bara själva ärtorna. Det visste inte jag första gången, så jag började tugga på hela skidan.
      Satt och tuggade i flera minuter innan mitt sällskap berättade för mig att det bara var bönorna man skulle ”sutta” ut. Hahah.

  3. Britt Dahlberg skriver:

    Man kan köpa djupfrysta edamamebönor som är rensade och de är jättefina och GODA.

    1. Anonym skriver:

      Njaa, fast själva grejen är att sitta och gnaga på de hela bönorna, och med flingsalt på, mmm…

  4. Erika skriver:

    De är jättelätta att odla själv också 😊!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *