PANNBIFFAR MED KOKT POTATIS & BRUNSÅS

Just nu vill jag äta husmanskost till frukost , lunch, middag och gärna till mellis också.  Jag drömmer mig bort innan jag ska somna på vad jag vill äta till frukost. Hahaha… Jag fantiserar om kålpudding, fluffigt potatismos med panerad torsk, gulaschsoppa men framför allt kokt potatis med brunsås och biffar. Man skulle nästa kunna tar att JAG är gravid…. haha.

I går blev middagen just Pannbiffar med kokt potatis, brunsås. Stekt lök, rårörda lingon och pressgurka.
Pressgurka äter jag till ALLT numera, det får inte ta slut utan jag gör nytt var varannan dag.

.
Det här behöver du:
1 ägg
1 1/2 dl grädde
3/4 dl ströbröd
1/2 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
lökpulver
salt & peppar
1 kg blandfärs
smör

Gör så här:
Knäck ett ägg i en skål och häll upp grädde där i, med hjälp av en gaffel vispar du ihop detta med ströbrödet.
Rör i soja, salt & eventuella kryddor. Låt stå i 10 minuter innan du rör ner detta i färsen och börjar forma till biffar.
Stek dem sedan i rikligt med smör på medelhög värme, tills de är genomstekta.

Till brunsåsen behöver du:
1 rejäl klick smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk oxfond
1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
salt och peppar

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull / stekpanna och tillsätt mjölet under tiden du vispar. Värm tills redningen är ljusbrun. Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Koka upp under omrörning och låt sjuda i fem minuter.
Smaka av med salt och peppar.

 


Du hittar recept på pressgurkan HÄR
Rårörda lingon HÄR
Karamelliserad lök HÄR

1

6 responses to “PANNBIFFAR MED KOKT POTATIS & BRUNSÅS

  1. Charlotte skriver:

    Hur mycket lökpulver ska man ta till detta ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade nog 1/2 msk i.

  2. Gülay skriver:

    CHARLOTTE en msk lökpulver motsvarar en lök.

    Husmanskost är gott,häromdagen lagade jag en klassiker sjömansbiff som jag inte gjort på länge. Kokt i mörk porter mums.

  3. Maria skriver:

    Vilken underbar tallrik! Var hittar man dessa?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Gerbera 🙂

  4. Nenne skriver:

    Komiskt, vi gjorde älgstek för ett tag sen och hade pressgurka till. Nu har vi också fått smak för det och haft det till lite allt möjligt! Det är ju så otroligt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *