MOULES MARINIÈRES

I går lagade vi musslor, vilket var första gången jag provat på att göra hemma.  Och hallåååå… hur enkelt & hur gott! Nu vill jag göra detta åtminstone varje helg 😉 Vi provade ett recept som vi hittade på Allt om mats- hemsida. Men gjorde om det lite efter eget tycke.

Godaste förrätten ever.

Du behöver till 4 personer
2 kilo blåmusslor
2 st scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Gör så här:
Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Dra loss eventuellt ”skägg”. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som är öppna och inte stängs när de knackas i köksbänken. ala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Häll i vinet och låt koka upp. Lägg musslorna i grytan och koka under lock ca 3-5 min. Ta upp musslorna med hål­slev. Släng bort de musslor som inte öppnats. Häll grädden i grytan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. . Lägg tillbaka musslorna i grytan. Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll över gräddskyn & strö över klippt persilja.. Servera genast med nybakade vitlöksbröd.

Mums!

2
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
3 år sedan

Älskar denna rätt. Doppa bröd i den goda såsen är fantastiskt. Jag brukar binda ihop morot,persiljestjälkar och ett lagerblad sen i med den i grytan. Musslor är extra goda i månader som slutar mer ber:))

Malin Blomdal
3 år sedan

Älskar musslor vi brukar ha i parmesan när vi gör musslor blir så gott

Mia
3 år sedan

Ja, visst är det gott! Extra mysigt med mat som det tar en stund att få i sig 😉 då får man tid att prata med varandra och njuta av maten tillsammans!

Karin
3 år sedan

Det är supergott med sötpotatispommes och aioli till oxå;)

natascha
3 år sedan

Ett litet men gott tips är att ta kokosmjölk istället för grädde…blir så god smak 🙂

natascha
3 år sedan

Prova gärna med kokosmjölk istället för grädde…blir super gott 🙂

Jenny Dahlberg
7 månader sedan

Så gött med musslor 😍🥂🍸 en av Mona favoriter 😍

Nästa inlägg

LAX I CITRONSÅS

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x