MEXICORÖRA


Fotograf Ulrica Pousette. Recept kommer från boken ”Snabbt, gott & billigt”

Till 4 portioner Mexicoröra
4 port. ris
smör
1 finhackad gul lök
350 gram färdigstekt & kryddad tacofärs
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
1 burk majs

Kall sås: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk chilisås
dofta över cayenne
salt

Gör så här:
Rör ihop den kalla såsen och ställ kallt. Koka riset enligt anvisningar. Finhacka löken och fräs i smör, när den mjuknat och doftar nötigt vänd ner den finhackade paprikan. Fräs runt och tillsätt ris & tacofärs även burken med majs. När du blandat och allt blivit genomstekt är den klar att serveras. Gärna med lite tortillachips.

Smaklig spis

2

5 responses to “MEXICORÖRA

  1. Maria skriver:

    Farmor… hur gammal är din son…

    1. Emilia skriver:

      Hon har svarat tidigare att han är 21. Vad spelar det för roll? Man är ju inte nödvändigtvis en sämre förälder för att man är ung.

      1. Anna skriver:

        Hon ifrågasatte väl inte föräldraskapet ?

        1. Emilia skriver:

          Inte direkt, nej. Jag uppfattade kommentaren som negativ/ifrågasättande med tanke på alla punkter. Hade det varit en fråga så hade man väl avslutat med ett frågetecken. Det kanske inte alls var menat så, isåfall ber jag om ursäkt om jag missuppfattade.

          Tyvärr får många unga föräldrar tråkiga kommentarer och många verkar tycka att man inte ska skaffa barn när man är ung.

    2. jennysmatblogg skriver:

      Han är 21 år <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *