NORRLAND

Alltså….
Ni är så grymma, på mindre än 24 timmar har det strömmat in mängder på tips på boende, restauranger, aktiviteter att göra när vi styr vår kosa mot Norrland över jul/nyår. Så jag kan även säga att jag precis här och nu i skrivande stund bokade sista hotellet för hela resrutten.
Och mina största förhoppningar är att äntligen få ser norrskenet. ( Var ju på Island för några vintrar sedan och gick ju bet.)

Bild lånad från aftonbladet.se

Vi kommer vara borta i 12 dagar, och resan startar i Umeå för att sedan fortsätta ett par dagar i Piteå- där jag redan har planerat in att smaka på den berömda Pitepalten- nu får vi minsann se vad som är godast. Kroppkakor eller Pitepalt 😉 Vi kommer även tillbringa julafton i Piteå- där vi faktiskt inte har bestämt oss riktigt för om vi ska äta någon julmat eller bara strunta i att det är julafton. Det är ju inte min jul i år, så det blir ju inte riktigt samma sak. Men det kommer bli bra ändå ❤️ Tills vi bestämt oss hur vi gör på självaste aftonen… Finns det något ställe i Piteå som serverar jullunch den 24:e måntro ?
.

När vi checkar ut så drar vi vidare upp mot Jokkmokk med ett par stopp längst vägen.
Sedan Kiruna, Jukkasjärvi där vi planerar att köra snöskoter, åka hundspann och bada i isvakar. Där avrundar vi resan och avslutar den i Luleå, där jag har fått massa trevliga tips på både aktiviter och boende. Men kommer ni på ännu flera tips så tar jag emot det också.
Detta kommer bli en fin 40 års present till mig själv, och det känns faktiskt nästan lika bra som Maldiverna.
Varför åka till solen med kritvita stränder och turkost vatten när man kan åka upp till snön och frysa. Haha.
Nej men jag är superpepp, verkligen! Längtar tills December nu.

1
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Julia
3 år sedan

Jag hade rekommenderat – riksgränsen mot Norge!
Om du vill uppleva lite skidåkning etc…
Men det är nog bäst å besöka riksgränsen i mars / april!

Men Kiruna å Jukkasjärvi – bra! Besök ishotellet 😀
Sov gärna där en natt 👌🏼

Å nästa gång så satsar du på Lofoten i Norge om du vill uppleva norrsken, fjäll, hav å späckhuggare 🤩

3 år sedan

Vilken dröm att få se norrskenet <3

http://johannagrahn.se

Sara
3 år sedan

Skulle också vilja göra en sådan resa, men det får vänta några år tills barnen är lite större 😊

Ida
3 år sedan

Jag skulle rekommendera Kukkolaforsen, de har nybyggda hotellrum med utsikt över älven och man ser in i framtiden (Finland). I Haparanda finns även Cape East där jag själv inte varit men hört mycket gott om. Kan vara en idé innan Luleå.

Gun
3 år sedan

Ett besök på Treehotell i Harads kan rekommenderas. Bra restauranger i Luleå, cg ligger på Storgatan samt Hemmagastronomi ligger i Norra Hamn.

Theresa
3 år sedan

Vill ni göra en liten avstickare när ni är påväg till Luleå så kan det vara kul att kolla in Tree Hotel i Harads 😊

Anna
3 år sedan

Ishotellet i Jukkasjärvi har även ”riktiga” stugor (dvs varmbonat) till en helt rimlig peng. Jag är inte ett fan av att sova på snö och is 🙂

Madde
3 år sedan

Tree Hotel i Harads! Alla gånger ❤️

Annika
3 år sedan

Jag och min man var i Kiruna o Jukkasjärvi för ett par år sedan. En fantastisk resa, kyrkorna på båda ställena är värda ett besök. Vi hyrde spark, åt renskav i en kåta, besökte ishotellet mm. Hoppas ni får en fantastisk resa!

Maria johansson
3 år sedan

Snälla smaka då riktig hemlagad pite palt och inte på restaurang. Storforsen hotell har ju ett fantastiskt all inclusive erbjudande över jul. Storforsen cirka 6 mil från pite får du inte missa. Är Europas största obundna fors. Välkommen hit!!

Gülay
3 år sedan

Hej
Låter som att du inte har barnen över jul blir de inte lite sotis på denna resa då? Om du inte har barnen på resan varför skriver du i vi form? Åker du med kompisar över jul och nyår? Hoppas att du får det trevligt där.

Hanna Petersson
Reply to  Gülay
3 år sedan

Jag har följt Jenny sen start. Hennes barn har rest jorden runt med henne, ett par gånger skulle jag tro. Tror inte att de blir sotis för att hon reser till norra Sverige 😂

Ha en härlig resa Jenny.

Ps. JAG däremot blir Avis. Vill också bada i isvak och köra snöskoter.

Malin Karlsson
3 år sedan

Tages hotell i Piteå! Grymt bra mat och jättefint hotell

m
3 år sedan

Precis som någon ovan skriver – ät på Tages som ligger i hotellet Kust. Kust har ett spa på åttonde våningen och Tages ligger på elfte. Såå god mat!

Åsa
3 år sedan

Hej
I Haradsl finns även articbath.se ett spa / hotell finns även restaurang.
I Jokkmokk rekommenderar jag ett besök hos Anna på Silba siida (Silba.se) Där man får följa Anna m familj ut till familjens renar mat ingår i vissa av hennes turer.

Anneli Hansson
3 år sedan

Håller med föregående. Bo på kust hotell, besök deras mysiga spa med utomhuspool och ät en god middag i deras fina restaurang på våning 11. Bästa maten. Boka fönsterbord och i god tid. 😊

Cissi
3 år sedan

Om ni väljer att äta palt på restaurang rekommenderar jag paltzerian i Öjebyn ca. 6 km norr om Piteå

Jeanette
3 år sedan

Storforsen hotell ligger ca en timme från Piteå, vid ett av Europas största vattenfall. Dom har specialerbjudande för julfirande med mat, fackelvandring etc. Jätte mysigt hotell i fantastisk natur! Rekommenderas varmt!
https://www.storforsen.se/evenemang/magiskt-julfirande/

Carina
3 år sedan

Mina förslag är pensionatet (http://www.pensionatet.com/) eller Kust hotell (https://www.hotellkust.se/).

Linnéa
3 år sedan

Välkommen upp till vackra norrland:). När ni åker från Umeå på väg till Piteå passerar ni vackra Skellefteå, min hemstad:).. Här finns allt från bra shopping, fina promenadstråk och supermysiga caféer, stanna till och gå och fika på Lilla Marie. Här byggs otroligt mycket också, bland annat ett kulturhus som kommer bli världens högsta träbyggnad, mäktigt!

Ann-Kristin sundvall
3 år sedan

Gällivare har Dundret och fina slalom backar och natur .

Nästa inlägg

ÖLANDS NATIONALRÄTT

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x