PANNKAKSMUFFINS MED SYLT

God morgon,
Vi hade en lyckad födelsedag i går. 15-åringen var mer än nöjd, och sista gästen åkte hemåt vid åtta.
Trevligt mitt-i-veckan kalas helt enkelt. I kväll står det också grillat på menyn, har precis varit ute i köket och marinerat köttet – så det ska få ligga och dra till sig alla smaker. Men mer om det senare – för er som behöver tips på snabb middag / lunch eller matigare mellis så kommer här Pannkaksmuffins.

Fotograf : Ulrika Pousette, recept från min senaste bok : ”Snabbt, gott & Billigt” 

RECEPT 15 st:

2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
6 st ägg
1 tsk salt
6 msk smält smör

smält smör till muffinsformen

Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker till servering

Gör så här:

Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret. Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje.  Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare. Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen. Servera med vispgrädde, sylt och florsocker.

2

3 responses to “PANNKAKSMUFFINS MED SYLT

  1. Melissa skriver:

    Hej,
    Ska det verkligen vara sex st ägg i?
    Till vanliga pannkakor brukar jag ha ett ägg per två dl mjölk.

    Tack för en mixad blogg om livet!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jajamän 🙂 Det stämmer

      <3

      1. Melissa skriver:

        Spännande, måste testas!!
        Jag brukar göra ugnspannkaka i muffinsformar så att det går snabbare när barnen är hungriga och varje minut extra är en evighet 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *