God morgon,
Vi hade en lyckad födelsedag i går. 15-åringen var mer än nöjd, och sista gästen åkte hemåt vid åtta.
Trevligt mitt-i-veckan kalas helt enkelt. I kväll står det också grillat på menyn, har precis varit ute i köket och marinerat köttet – så det ska få ligga och dra till sig alla smaker. Men mer om det senare – för er som behöver tips på snabb middag / lunch eller matigare mellis så kommer här Pannkaksmuffins.
Fotograf : Ulrika Pousette, recept från min senaste bok : ”Snabbt, gott & Billigt”
RECEPT 15 st:
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
6 st ägg
1 tsk salt
6 msk smält smör
smält smör till muffinsformen
Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker till servering
Gör så här:
Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret. Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje. Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare. Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen. Servera med vispgrädde, sylt och florsocker.
Hej,
Ska det verkligen vara sex st ägg i?
Till vanliga pannkakor brukar jag ha ett ägg per två dl mjölk.
Tack för en mixad blogg om livet!
Jajamän 🙂 Det stämmer
<3
Spännande, måste testas!!
Jag brukar göra ugnspannkaka i muffinsformar så att det går snabbare när barnen är hungriga och varje minut extra är en evighet 😀
Kan man frysa dessa? 😊