FYLLDA DUMLEKAKOR

Godmorgon,
I dag tänkte jag stöka runt i köket. Ska baka kakor till någon som fyller 15 år på torsdag.
På riktigt vad händer med tiden? Nu fyller Melvin moppe denna veckan liksom. Helt galet.
Så det vankas kalas i veckan. Bland annat ska jag baka dessa godingar.


Bild tagen av Ulrika Pousette. Recept finns i min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt”

Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner ägen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.

Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

Låt svalna något- innan du tar fram dem till fikat.

 

3

7 responses to “FYLLDA DUMLEKAKOR

  1. Therese Carlsson skriver:

    Vad snabbt åren går man hinner inte med när barnen växer 😊. Vad gott det där såg ut

  2. lena skriver:

    Dom här har jag bakat många gånger, har blivit favoriter hos oss. Jättegoda!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst är dem. Sedan kan man fylla dem med både center eller polly eller vilket godis man gillar bäst.

  3. Lotta skriver:

    Går dessa kakor att frysa? Hur blir det med sockret runt om?

    1. lena skriver:

      Jag fryser mina utan problem. Lite socker kanske trillar av, men det är försumbart.

  4. Jennie skriver:

    Är det brun farin strö du menar, eller farinsocker?
    Tack för receptet, ser smarrigt ut!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Farinsocker 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *