FYLLDA DUMLEKAKOR

Godmorgon,
I dag tänkte jag stöka runt i köket. Ska baka kakor till någon som fyller 15 år på torsdag.
På riktigt vad händer med tiden? Nu fyller Melvin moppe denna veckan liksom. Helt galet.
Så det vankas kalas i veckan. Bland annat ska jag baka dessa godingar.


Bild tagen av Ulrika Pousette. Recept finns i min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt”

Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner ägen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.

Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

Låt svalna något- innan du tar fram dem till fikat.

 

7
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Vad snabbt åren går man hinner inte med när barnen växer 😊. Vad gott det där såg ut

lena
3 år sedan

Dom här har jag bakat många gånger, har blivit favoriter hos oss. Jättegoda!

jennysmatblogg
Reply to  lena
3 år sedan

Visst är dem. Sedan kan man fylla dem med både center eller polly eller vilket godis man gillar bäst.

Lotta
3 år sedan

Går dessa kakor att frysa? Hur blir det med sockret runt om?

lena
Reply to  Lotta
3 år sedan

Jag fryser mina utan problem. Lite socker kanske trillar av, men det är försumbart.

Jennie
3 år sedan

Är det brun farin strö du menar, eller farinsocker?
Tack för receptet, ser smarrigt ut!

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
3 år sedan

Farinsocker 🙂

11 månader sedan

oj så goda kakorna såg ut

Millan Millan Jönsson
8 månader sedan

Kan du byta namn på dessa 😅🤩 Min son döpte dom för nått år sen till godiskakor då det blev hans favoriter och vaaarje gång jag ska baka dom så får jag leta ett bra tag innan jag hittar rätt, för jag kan tydligen aldrig komma ihåg just ’fyllda dumlekakor’ utan mitt minne vill bara söka efter godiskakor… Gudomligt goda iaf! ⭐️👌🏼

5 månader sedan

Wow så goda de ser ut verkligen

5 månader sedan

Jag ska prova baka dessa goda kakor

3 månader sedan

Hej vilken underbar sida du har

Nästa inlägg

TRANÅS

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x