CHOKLADKAKA MED TRYFFELTÄCKE

I natt har jag sovit så dåligt, bara vänt & vridit och kollat klockan.
Det var nästan så jag betvivlade att jag sovit något alls innan det ringde klockan sju.
Men men… lär väl somna tidigt som attans ikväll istället. Här kommer något smarrigt till er som är på bakhumör idag.
Denna chokladkakan blir så saftig och god.

Saftig chokladkaka cirka 15 bitar

200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 rumsvarma ägg
2 nypor flingsalt

Tryffel
3/4 dl vispgrädde
200 gram mjölkchoklad
2 dl små mini marschmallows

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Smält smör och socker i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ner smörblandningen i bunken. Tillsätt äggen och salt och vispa ihop till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Brownie:n ska vara lite dallrig/ kladdig i mitten. Låt svalna innan du lägger på toppingen.
Värm upp grädden i en kastrull, när den kokat upp så tar du bort den från plattan direkt, bryt ner chokladen och rör den blank.
Fördela ut tryffel över kakan och sprid över den färgglada mini marschmallows:en. Låt stelna.
Klart att skära upp i bitar.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Valmire
3 år sedan

Hur många ägg?

jennysmatblogg
Reply to  Valmire
3 år sedan

4 stycken 🙂

Nästa inlägg

AUGUSTIGRILL

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x