CHEESECAKEPANNACOTTA MED JORDGUBBSSIRAP

Pannacotta med färskost kan vara den godaste pannacottan ever. Eller nej jag ångrar mig.
Det ÄR den godaste ever! Receptet fick jag av min gulliga bloggläsare Anna-Lena.

Har ni inte provat än- så gör´t!

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 gram Philadelphiaost

Gör så här:
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat, ca 4 timmar. Då kan du toppa dem med jordgubbssirapen.

* * * * * *
Jordgubbssirapen:

Det här behöver du: 
500 gram jordgubbar
2 msk strösocker
1 1/2 dl vit sirap

Gör så här:

Rensa och skiva jordgubbarna ner i en kastrull låt sjuda upp på svag värme med sockret tills de har mjuknat ordentligt. Låt rinna av i en finmaskig sil, pressa försiktigt ut det sista av saften. Blanda sedan med sirapen och häll upp i rengjorda flaskor.

Förvaras svalt.

3

2 responses to “CHEESECAKEPANNACOTTA MED JORDGUBBSSIRAP

  1. al68 skriver:

    😋😘😍❤️

  2. Therese skriver:

    Det är den jag gör mest när jag gör pannacotta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *