GOTLAND


Bild lånad från hotellets hemsida. 
Hej hej,

Hoppas ni har det bra där ute i sommarSverige. Jag väntar hem barnen, och sedan får vi lite besök av några kompisar till mig lagom till lunch.Tänkte kanske grilla lite, sola & bada. För det är sol över Kalmar idag- och då ska man passa på.
Nästa vecka bär det av mot Gotland, främst kommer vi nog att vara i Visby eftersom vi inte kommer ta med oss bilen.
Och ni brukar som vanligt vara grymma på att ge tips.
Så vad får vi inte missa? Bra tips på restauranger, trevliga fik och annat smått och gott uppskattas.
( Skriv gärna i kommentarsfältet nedan)

Kram

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
3 år sedan

Vem åker du med? Är det en kille?

Anna
3 år sedan

Surfers är en toppenrestaurang.

Lotta
3 år sedan

Har inga gotlandstips men tar gärna emot lite kalmartips då vi åker ner med husvagnen tillsammans med våra ungdomar på onsdag och stannar en vecka 😊

Lisa
3 år sedan

Ett besök till ”Bruna dörren” och beachen i Ljugarn är ett hett tips 😘 kan varmt rekommenderas 👍 Mysig restaurang inne i Visby är även ”Bakfickan” Deras rökta räkor är något utöver det vanliga 👏

3 år sedan

Visby är toppenfint.🙌☺️

Anneli
3 år sedan

Här kommer Visbytips från Finland 😉
Bakfickan, Värdshuset Lindgården och Restaurang Rosengården

Fiselisan
3 år sedan

Äta sockerkringlor på Leva Kungslador. Promenadavstånd från Visby. Du kommer inte ångra besöket där.

Hanna
3 år sedan

Frimis i Visby, där serveras det helgrillat Lamm varje kväll med tillbehörsbuffe 🙂 Fin miljö precis vid muren. Rekommenderas 🙂 Visby är en av mina absoluta favoritplatser och att sitta med en god pizza vid strandpromenaden och titta på solnedgången är magiskt 🙂

Gunilla
3 år sedan

Strandpromenaden Botaniska Bakfickan vid Stora torget- gott . Surfers . promenera på Klinten . Hyra cyklar och cykla till Tofta . Stanna och köpa godaste matbrödet eller bullar på Tofta bageri. Stanna på Berså och fika på vägen ut. Bjers – gott att äta . Handla ekologiska grönsaker Ta lokalbussarna ut från Visby .. Ljugarn Katthammarsvik och ät god fisksoppa där..

Lovisa
3 år sedan

Hej Jenny! Är det er första resa till Gotland? I Visby finns massor att se, shoppa och att äta men ön är större än man tror och det finns så många smultronställen att upptäcka. Jag har ännu inte hunnit med allt efter mina 15 år på ön 🙂 Jag gillar Gunillas tips om att hyra cyklar eller att åka lokalbussen, i annat fall hyra bil om ni skulle vilja ta er utanför Visby. Om jag bara hade 1 dag på mig att upptäcka Visby så skulle jag åka ”sommartåget”, en slags guidad tur runt ringmuren där man hinner se mycket. Jag skulle även gå en promenad innanför muren – Strandpromenaden, Botaniska trädgården, upp till klinten, ner mot Adelsgatan/Hästbacken/Stora torget. Restaurangtips/Cafétips är Världshuset Lindgården, Vår Fru (nyöppnat våffelbruk), Creperiet, Bakfickan (fisk & skaldjur), Volare (vinbar), Fiket, Café Amalia, Glassmagasinet men det finns många bra ställen. Ha en fin resa, verkar bli hyfsat bra väder i veckan. Och om ni skulle göra en utflykt ner mot Tofta så tipsar jag om Surflogiet för er, där finns både bra mat och så kan man hyra SUP och kajak, skönt häng där 🙂

Hälsningar/Lovisa

Anna
3 år sedan

Oj, finns massor med gott i Visby! Surfers och Supper är båda mycket bra. Krönet har faktiskt riktigt god mat, utöver drinkar och utsikt. Bad Wolf på Adelsgatan är ett kul ställe med bra tacos. Finns goda hamburgare på ett ställer nere i hamnen, inredd som en amerikansk diner. Jag gillar också Novi Beach Club, jättegod sparris med sandefjordsås! Milli Lire har goda pizzor och Mizu för japanskt 🙂 Missa inte Lindgårdens ginbar!

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x