SYLTGROTTOR

Ingredienser till syltgrottor har man väl nästan alltid hemma ?
Bästa småkakan dessutom, hemligheten är att baka med riktigt smör.

Fotograf : Ulrika Pousette. Recept från boken Jennys Jul.

Detta behöver du:
20 st muffinsformar
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 vaniljsocker
200 gram smör

Garnering:  1 dl fast sylt ( Jordgubb, hallon, drottning- eller lingonsylt )

Gör så här:

Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.

1

4 responses to “SYLTGROTTOR

  1. Mums dom ser goda ut. Funderar själv på att göra mina med rabarbersylt av mina egenodlade rabarber!
    //Berith

  2. malin skriver:

    hej kan du inte tipsa lite om snabb lagad mat och fika till stranden ? ny bok om det ämnet hade varit kanon ? mvh malin

  3. Anna-Karin skriver:

    Jaaa! Plus en på Malins kommentar! Strandmat/-fikatips skulle vara grymt! Här blir det alltid samma Bragokex och vattenmelon (iofs smarrigt det också). ☺️
    Jenny! Tack för att du finns och inspirerar. ❤️

    1. jennysmatblogg skriver:

      <3 Gulle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *