SYLTGROTTSPAJ

Detta har blivit min lilla specialare. Syltgrottspaj, som jag skapade när jag inte hade några bakformar att lägga mina syltgrottor i. Nu ser jag denna skapelsen lite överallt på nätet. Kul.  Alla jag bjudit den på till fikat har frågat om receptet.
Det tycker jag är ett fint betyg det.
Har ni provat?

Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
fast sylt ( te.x jordgubb eller hallon )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en rund springform på 22 cm, smöra och bröa.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smöret. Arbeta för hand eller med maskin ihop till en deg. Forma sedan till små bollar och placera ut i formen. Tryck en grop i varje boll och lägg sylt i varje grop.
Ställ in i ugnen i cirka 13-18 minuter,  eller tills kakan är klar.

 

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *